23 oktober 2015

Wierden ontvangt vierspankampioenen

Indoor Wierden organiseert na een zeer geslaagde eerste editie in 2014 op vrijdagavond 30 oktober 2015 een internationale menavond. Niet alleen het publiek was laaiend enthousiast om de wereldtop in actie te zien, de menners waren dat ook en hebben zich massaal ingeschreven.

Mark Weusthof uit Rossum kijkt uit naar de menavond. Nadat hij begin dit jaar een stapje terug deed als internationale menner vanwege het gebrek aan een hoofdsponsor, richt hij zijn vizier weer zachtjes aan op topsport. De Twentenaar heeft een nieuw span met veel toekomstperspectief, maar valt voor Indoor Wierden terug op drie ervaren paarden en één nieuw paard. Welke kansen dicht hij zich toe?

“Ik heb een goed span, net als altijd voor het indoorseizoen, maar ik ga in Wierden denk ik niet winnen. Er is zoveel concurrentie, dan moet alles precies op elkaar afgestemd zijn en dat zal nog niet gaan met een nieuw paard dat z’n vuurdoop krijgt. Maar ik ga zeker meedoen om een hoge positie!”

Zelfs Weusthof vindt het deelnemersveld van indrukwekkend hoog niveau. “We hadden eerder een menavond tijdens Indoor Twente begin december, maar Wierden is een veel betere datum. Alle toppers kunnen hier een keer proefdraaien tijdens een niet te belastend parcours, voordat ze aan het wereldbekerseizoen beginnen. Bovendien kunnen degenen die van verder weg komen hier overnachten omdat er stallen beschikbaar zijn. Mooier kan het niet. De faciliteiten zijn echt top zijn en het publiek is super enthousiast. Indoor Twente had alleen een mooiere winnaar”, lacht Weusthof, die daar in het verleden regelmatig als winnaar naar huis keerde.

De menavond gaat om 19.30 uur van start met de marathon voor tweespanrijders, gevolgd door de vierspanrijders om 20.45 uur. De toegang is gratis.

Bron: Indoor Wierden & Hoefnet

Nederlandse toppers als IJsbrand Chardon, Koos de Ronde, Mark Weusthof en Herman ter Harmsel gaan met hun vierspannen de strijd aan met internationals als Europees Kampioen Michael Brauchle, Georg von Stein en Rainer Duen. Chardon weet al hoe het is om te winnen op Indoor Wierden. “Het was in alle opzichten super”, liet Chardon zich vorig jaar optekenen. “Een superaccommodatie, een geweldige uitrijbaan en een prachtig parcours. En dan zo’n opkomst, werkelijk grandioos. Dit was een en al reclame voor onze sport.”
Een aantal vierspanrijders gebruikt de wedstrijd in Wierden als opwarmer voor het Wereldbekerseizoen, dat op 20 november start in Stuttgart.

Indoor Wierden heeft het prijzengeld voor de vierspanrijders zelfs verdubbeld, maar verwacht ook in de tweespanrubrieken veel strijd. De topdrie van vorig jaar, Henk Garrits, Tom Engbers en Antonie ter Harmsel, staat alweer op de lijst.Foto: Krisztina Horváth