4 augustus 2017

Wierden: Saskia Siebers slaat eerste slag op NK enkelspannen

De terreinen van Manege de Vossenbos in Wierden staan deze dagen geheel in het teken van het Nederlands Kampioenschap enkelspan paarden. In de dressuur sloeg titelverdedigster Saskia Siebers haar eerste slag en won dit eerste onderdeel, voor Ans van de Velden en Rudolf Pestman.

Saskia Siebers
Foto: Esther Klok

Het driekoppige jurycorps onder leiding van internationaal level 3 jurylid Hermann van den Bosch beloonde de proef van Saskia Siebers met Axel met een score van 40,53 punten. Ans van de Velden reed haar Caesar naar de tweede plaats, terwijl Rudolf Pestman met Diesel een score van 44,89 de ring verliet.

Een knappe prestatie werd neergezet door Jeannette Veldboom, die als voormalig klasse 3 menster met haar vierde plaats nauw aansluiting wist te houden met de top. Ook Paul Versluis kon tevreden terugkijken op zijn prestatie. Hij staat achter Veldboom op de vijfde plaats. B-kaderlid Eline Houterman bezet de zesde plaats. KWPN kampioen jonge menpaarden 2015 Dandy Jane liep met Gjalt Jan Jansma een plaats in de top vier mis door een fout in de proef.

Morgen staat de deelnemers een mooie marathon te wachten met acht hindernissen, ontworpen door internationaal parcoursbouwer Arjan Kleinjan.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.