7 juli 2015

Willy Naessens Group sponsort Boyd Exell

Wereldkampioen Boyd Exell rijdt op de Belgische Kampioenschappen Mennen in Elsegem op 19 en 20 september in de kleuren van zijn sponsor, de Willy Naessens Group. Om de Australische menner te introduceren bij de klantengroep van Willy Naessens is op hun website onderstaand interview geplaatst. 

In welke disciplines bent u actief en welke eigenschappen zoekt u in een paard?

Met mijn team neem ik deel aan zowel indoor- als outdoorwedstrijden. Indoorwedstrijden worden vaak "opgeleukt" met laserlichten, luide muziek en een luid publiek. Bovendien zijn die wedstrijden kort en vol risico. Door die stressvolle omgeving kies ik bij indoorwedstrijden steeds voor zeer ervaren paarden. Momenteel zitten in het indoorteam zelfs paarden van 23 en 24 jaar oud.
Outdoorwedstrijden zoals het BK Mennen in Elsegem bestaan steeds uit drie disciplines: dressuur, een vaardigheidsproef en de marathon. Als menner heb je dus drie dagen om een goede wedstrijd te rijden. Hierdoor kun je, indien nodig, nog een fout rechtzetten. 

Welke criteria gebruikt u voor het selecteren van de paarden?

Vroeger keek ik enkel naar de bewegingen en de ‘matching’. Nu kijk ik eerst naar het temperament en het karakter. Ik moet namelijk zeker zijn dat de paarden met de druk van het internationale circuit om kunnen gaan. Daarna kijk ik opnieuw naar de bewegingen en of het paard past bij de rest van het team. 

Hoe bent u in de paardensport terecht gekomen?

Sinds mijn zesde verjaardag vroeg ik elk jaar een paard als cadeau en vanaf toen wist ik al dat ik ‘iets’ met paarden wou gaan doen. Op achtjarige leeftijd kreeg ik mijn eerste lessen en sindsdien is mijn liefde voor paarden alleen maar gegroeid. Na school en in het weekend ging ik steeds langs om enkele uren met de paarden te spenderen. In 1994 besloot ik om naar Europa te verhuizen, Leicestershire in Groot-Brittannië om precies te zijn.  

Hoe verlopen de wedstrijden dit jaar?

Tot nu toe heb ik vier wedstrijden gereden waarvan ik drie won (Horst in Nederland, Saumur in Frankrijk en Lähden in Duitsland). In het Engelse Royal Windsor werd ik tweede. We zijn als team trots op deze resultaten en natuurlijk hopen we deze positie te kunnen behouden.Welke ambities heeft u nog meer?

Sowieso willen we met het hele team een topprestatie afleveren in Elsegem op het BK Mennen. Ook de wereldbekerwedstrijden zijn steeds erg belangrijk voor mij. Stiekem droom ik van de Olympische Spelen maar dan moet de sport eerst toegelaten worden.  

Klik hier voor meer info over het Belgisch Kampioenschap