10 mei 2018

Windsor 2018: Nederlands vierspanteam op goudkoers

Het Nederlandse vierspanteam bestaande uit Koos de Ronde en Bram en Ijsbrand Chardon gaat na de dressuur aan de leiding in het landenklassement van de Royal Windsor Horse Show. Koos de Ronde bezet de vierde plaats en is hiermee de beste Nederlander. Boyd Exell gaat met een topscore van 31,59 punten aan de leiding, gevolgd door Chester Weber met 37,04. Bij de vierspan pony’s behaalde Jan de Boer de tweede plaats.

Koos de Ronde
Foto: Krisztina Horváth

“Koos de Ronde reed een goede proef, hier zit zeker meer progressie in,” licht bondscoach Harry de Ruyter toe. Individueel deelnemer Theo Timmerman staat momenteel zesde en zette het tweede beste Nederlandse resultaat neer: “Theo’s voorpaarden waren wat rommelig, met name Boy nam iets te veel initiatief, maar zijn achterspan liep goed.”
Tweede teamlid Bram Chardon reed een degelijke proef en staat momenteel op de zevende plaats. Derde teamlid IJsbrand Chardon begon goed aan zijn proef, maar halverwege gooide een van zijn voorpaarden roet in het eten en begon te duwen waardoor de Europees kampioen vandaag niet verder kwam dan de 11e plaats. Mark Weusthof eindigde net achter Chardon als twaalfde met een goede proef, die volgens De Ruyter ondergewaardeerd werd.

Bij de vierspan pony’s ging de winst naar de Belgische Tinne Bax. Jan de Boer volgt op bijna twee punten verschil.

Morgenochtend om 08.00 uur start de dressuur van de tweespan paarden. Stan van Eijk is als enige Nederlander in deze rubriek naar Windsor afgereisd en komt om 09.45 uur in de ring.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.