8 mei 2019

Windsor 2019: alle paarden en pony’s goedgekeurd

Terwijl op een steenworp afstand de mediagekte vanwege de geboorte van de koninklijke baby nog flink aan de gang is, ging vanmorgen de Royal Windsor Horse Show voor de menners in alle rust van start met de veterinaire keuring. De deelnemers en hun grooms moesten tijdens het voorbrengen fikse regenbuien trotseren, maar alle 218 voorgebrachte paarden en pony's werden door de juryleden en de veterinairen goedgekeurd. Voor Nederland komen IJsbrand Chardon, Bram Chardon, Koos de Ronde, Mark Weusthof, Jan de Boer en Sanny Hagen-Dijkhuis aan de start.


Foto: Krisztina Horváth

De vierspan pony’s trappen op donderdag vanaf 09.00 uur het spits af in de dressuur, waarin zij vanaf 10.30 uur gevolgd worden door de vierspan paarden. Op vrijdag is het de beurt aan de tweespan paarden. Zaterdag is de marathon met acht prachtige hindernissen, ontworpen door de Nederlandse level 4 parcoursbouwer Johan Jacobs.
Na de vaardigheid op zondag komen zes vierspanrijders voor het eerst in actie in de hoofdpiste voor een ‘indoor outdoor’ wedstrijd conform het Wereldbekerconcept, de Extreme Driving rubriek. Aan deze rubriek nemen naast IJsbrand Chardon, Bram Chardon en Koos de Ronde ook Boyd Exell, Glenn Geerts en Dan Naprous deel.

Klik hier voor alle startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum van de veterinaire keuring.

 

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.