14 mei 2019

Windsor 2019: Eerste editie Extreme Driving zeer goed ontvangen

Op zondagmiddag werd de Royal Windsor Horse Show afgesloten met de eerste editie van de spectaculaire Extreme Driving rubriek in de hoofdpiste. Zes top vierspanrijders hadden speciaal voor deze gelegenheid hun indoorspan meegebracht en bonden de strijd met elkaar aan voor de ogen van Hare Majesteit koningin Elizabeth en het in grote aantallen aanwezige enthousiaste publiek. De rubriek kon dankzij de steun van Karen en Hugh Scott-Barrett aan het programma worden toegevoegd.

Boyd Exell wist als enige in de tweede omloop foutloos te blijven en won de eerst editie van de 'outdoor Extreme Driving' in Windsor
Foto: Krisztina Horváth

Windsor-parcoursbouwer Johan Jacobs had een snel en mooi parcours uitgezet in de grote Castle Arena, inclusief de nieuwe brug die tijdens de Wereldbekerwedstrijd in Londen Olympia eind december voor het eerst werd ingezet. Deze extra rubriek werd gereden volgens het Wereldbekerreglement waarbij de beste drie menners na de eerste omloop opnieuw in de piste verschenen voor de tweede manche waarin met een schone lei werd begonnen.

Boyd Exell won deze eerste editie, voor Wereldbekerkampioen Bram Chardon, Koos de Ronde, IJsbrand Chardon, Glenn Geerts en Daniel Naprous.

De organisatie was achteraf zeer tevreden over deze populaire extra rubriek, waar een groot aantal toeschouwers en potentiële sponsors voor het eerst kennis maakte met de mensport.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.