14 mei 2015

Windsor: IJsbrand Chardon van start met derde plaats

Ijsbrand Chardon mocht vanmorgen als een van de eerste deelnemers de dressuurring van de Royal Windsor Horse Show betreden en zette een prima dressuurproef neer, die werd beloond met een score van 37,69 strafpunten. Aan het einde van de lange, zeer regenachtige dag bleek deze score goed te zijn voor de derde plaats.

Waar zijn naaste concurrenten Chester Weber en Boyd Exell vanmiddag in de stromende regen moesten rijden, profiteerde Chardon vanmorgen van het droge weer en kon hij tevreden terugkijken op zijn proef: “Met Winston en Eddy als achterpaarden heb ik een heel mooi en rond achterspan, dat heel goed scoort. Mijn linkervoorpaard Darco was nog wel wat kijkerig, maar het uitstrekken en de voltes gingen extreem goed.”Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth

De overwinning werd opgeëist door de Amerikaanse zilveren WK-medaillewinnaar Chester Weber, voor regerend Wereldkampioen Boyd Exell en Felix Brasseur. Koos de Ronde en Theo Timmerman volgen op plaats vijf en zes.
Hans Heus eindigde als 22ste in het 27 deelnemers tellende veld.

Op vrijdag komen vanaf 10.00 uur de vierspan pony's in actie met voor Nederland Aart van de Kamp (10.11) en Bram Chardon (11.17).

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's.