3 november 2014

Windsor schrapt tweespannen

De organisatie van de internationale menwedstrijd in Windsor heeft de moeilijke beslissing moeten nemen om de rubriek tweespan paarden te schrappen.

De laatste jaren ondervond de organisatie steeds meer problemen om de vrachtwagens van de menners en de andere deelnemers te kunnen parkeren, aangezien deze de afgelopen 10 jaar behoorlijk in maat zijn gegroeid. Er is helaas beperkte parkeergelegenheid beschikbaar in Windsor en parkeren is altijd al een hekel punt geweest voor het hele evenement.

De afgelopen jaren moest de organisatie erg schipperen om het aantal deelnemers te beperken en er zijn altijd meer deelnemers toegelaten dan waar eigenlijk plaats voor was. Het werd steeds lastiger om federaties die Windsor als kwalificatiewedstrijd wilden gebruiken mede te delen dat er slechts 2 twee-of vierspannen konden starten.

De organisatie heeft daarom met pijn in het hart moeten besluiten om de tweespanrubriek te schrappen, maar biedt tegelijkertijd wel meer startkansen voor de vierspan paarden en -pony’s.

De Royal Windsor Horse Show vindt in 2015 plaats van 13 tot en met 17 mei.Foto: Rinaldo de Craen


Foto: Rinaldo de Craen


Foto: Rinaldo de Craen