4 september 2019

WK vierspannen Limburg 2020: nog 1 jaar te gaan!

Over precies één jaar is het zo ver: dan gaat het Wereldkampioenschap voor vierspan paarden Limburg 2020 van start! Achter de schermen wordt er heel hard gewerkt om dit WK tot een groot sportief succes te maken en de Provincie Limburg als paardensportregio nog meer op de kaart te zetten.


Foto: Krisztina Horváth

Op woensdag 2 september 2020 begint het WK met de veterinaire keuring en de openingsceremonie. Vervolgens komen de verwachte 50 deelnemers verdeeld over de twee volgende dagen in actie tijdens de dressuurproef. Op zaterdag 5 september wordt de spectaculaire marathon verreden op het hoofdterrein, met acht schitterende hindernissen inclusief de spectaculaire waterpartij. Op zondag 6 september wordt in de spannende vaardigheidsproef beslist, wie zich twee jaar lang Wereldkampioen mag noemen. Titelverdediger Boyd Exell uit Australië kan geduchte tegenstand verwachten van onder meer de kersverse Europese kampioen Bram Chardon, die onlangs zijn eerste gouden medaille bij de vierspan paarden wist te winnen.

De voorbereidingen voor dit topevenement zijn in volle gang. Tijdens de internationale menwedstrijd in april werd het startsein gegeven en sindsdien opereert de organisatie op volle toeren om voor zowel de deelnemers als de bezoekers, sponsoren en standhouders een optimaal evenement neer te zetten. Zo wordt de routing voor de bezoekers geoptimaliseerd en krijgt het hoofdterrein een andere indeling.

Het Wereldkampioenschap vierspan paarden Limburg 2020 wordt gehouden van 2 tot en met 6 september op de terreinen van Grandorse in Kronenberg.

Klik hier voor meer informatie.

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.