3 april 2018

Word jij de opvolger van Bartlomiej Kwiatek als FEI-rijdersvertegenwoordiger?

Eind september loopt de zittingstermijn van de Poolse enkelspanrijder Bartlomiej Kwiatek af als rijdersvertegenwoordiger in de FEI Driving Committee en de FEI Athtletes Committee. De FEI roept alle menners die hiervoor in aanmerking komen op om zich kandidaat te stellen!

Bartlomiej Kwiatek
Foto: Krisztina Horváth

Deze functie is voor en door menners. Je kunt je kandidaat stellen en alleen mede-menners kunnen online op jou stemmen.

Als rijdersvertegenwoordiger maak je deel uit van de FEI Driving Committee, waar je kunt meepraten over alles wat zich in de internationale menwereld afspeelt. Op dit moment maken ook Boyd Exell (AUS), Joaquin Medina (ESP), Anne Marie Turbé (FRA) en Richard Papens (BEL) deel uit van deze commissie, die onder voorzitterschap staat van de Hongaar Károly Fugli.
Je bent tegelijkertijd lid van de FEI Athletes Committee die gevormd wordt door vertegenwoordigers van alle FEI disciplines.

Om je kandidaat te stellen moet je ten tijde van het stemmen (start 29 juli 2018) minimaal 18 jaar zijn en ten minste aan een van de twee laatste Wereldkampioenschappen mennen hebben deelgenomen. Ook moet je sinds april 2010 dopingvrij zijn, zowel volgens het hippische als het humane anti-doping reglement.

Je kunt je kandidatuur insturen tot en met 1 mei 2018 via InsideFEI. Hier vind je ook alle informatie over onder meer de criteria en het tijdspad.

De namen van de kandidaten worden op 8 mei bekend gemaakt, waarna er vanaf 29 juli tot en met 23 september online gestemd kan worden. De uitslag van de verkiezing wordt naar alle waarschijnlijkheid op 24 september bekend gemaakt.