27 oktober 2013

Wout-Jan van Veluw snelste marathonrijder District Oost

De eerste ronde van de Betuwe Cup in het laatste weekend van oktober was tevens Kampioenschap Mendistrict Oost Indoormarathon 2013. Wout-Jan van Veluw bewees weer de snelste marathonrijder van Oost te zijn.


De organisatie besloot om de twee manches het kampioenschap te laten bepalen, dus niet de finale. Vrijdag beten de enkelspan paarden de spits af. Maar liefst 36 combinaties verschenen aan de start. Angelique Bos uit Oosterhout reed de snelste tijden. Het bleef spannend tot de laatste seconde, want de allerlaatste starter, Freek Prozee uit Everdingen, bleek de beste deelnemer uit District Oost. Net een paar seconden sneller dan zijn plaatsgenoot en reservekampioen John Hol. Camiel Huisman uit Putten nam na twee jaar de leidsels weer in handen en won de rubriek enkelspan pony, waarmee ook het kampioenslint Oost hem ten deel viel. Anne Zaaijer reed weliswaar sneller, maar in elke ronde een afgereden bal kostte haar de overwinning. Met haar New Forest Ravel werd ze reservekampioen District Oost.
Ariena Kleijer uit Nijkerk mende haar span pony’s razendsnel door het parcours. Ze ondervond vooral concurrentie van Frans Marijnissen uit Zundert die de rubriek op zijn naam schreef en de snelste tijden van de dag realiseerde. Melanie van de Bunt uit Lunteren werd reservekampioen.
Henri de Haas stuurde zelfverzekerd op grote snelheid en met veel souplesse zijn tweespan paarden door de poorten en bemachtigde het kampioenslint. Cees Meel-Roseboom werd met zijn dravers reservekampioen Oost.
Bij de vierspannen kwamen drie pony combinaties en vier paardenspannen in de ring. Wout-Jan van Veluw reed onwaarschijnlijk hard met zijn prachtige span. Van alle deelnemers zette hij de tweede tijd neer, na Frans Marijnissen. Gingen de pony’s als de brandweer, de paarden hadden veel moeite met de krappe wendingen. Huib Pater uit Kootwijkerbroek stuurde het behendigst en prolongeerde zijn districtstitel.

Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor de foto's