6 juni 2010

Yvonne de Ruyter lachend naar overwinning in Dillenburg

Na de eerste plaats in de dressuur en de zevende plaats in de marathon wist Yvonne de Ruyter vanmorgen na een dubbele foutloze rit in de vaardigheidsproef de internationale enkelspan ponywedstrijd in Dillenburg op haar naam te schrijven.


De Ruyter begon de wedstrijd goed met haar 13-jarige Welsh Cupido (v. Wester Aikema’s Norbert) in de dressuur: “Op 1 foutje na, het laatste afwenden ging niet helemaal perfect, was ik dik tevreden over mijn dressuurproef. De marathon was gruwelijk zwaar. Het programma werd een half uur verlaat, waardoor het nog warmer was, maar Cupido herstelde prima. Hij liep super, alleen hindernis zes niet. Dit was echt een rothindernis, hij was heel erg krap gebouwd en er lagen zeker 10 balletjes op de palen. Ik wist op een gegeven moment niet meer wat ik moest doen, dus ik ben maar gaan stappen door deze hindernis, want met snel rijden had ik zeker balletjes geraakt! Het was een hele komische situatie, ik heb de hele hindernis door alleen maar gelachen!” vertelt een dolblije De Ruyter.
Voor de Ruyter is het haar tweede overwinning in Dillenburg. Ook in 2002 was de menster uit Rotterdam de beste in deze zware wedstrijd.

Ook Martha Zuiderent was naar Dillenburg gereisd om er deel te nemen met haar 11-jarige New Forest merrie Sintels Trivia. De menster uit Breda behaalde de achtste plaats in de dressuur, maar moest de strijd staken in de marathon. Tijdens de veterinaire controle voor start E bleek de hartslag van Trivia niet snel genoeg te herstellen waardoor Zuiderent niet verder mocht rijden.

Bij de enkelspan paarden vertegenwoordigde Dries Visser als enige de Nederlandse driekleur. Na de dressuur en de marathon stond Dries met de 14-jarige KWPN-er President 4 op de 32ste plaats.
 

Uitslagen Dillenburg