4 september 2017

Zeer geslaagd CIAT in Weert

Op 2 en 3 september vond de tweede editie plaats van dit Authentieke Rijtuigen weekend op en rond de terreinen van Rijo Stables in Weert.


De dertig aanspanningen arriveerden op vrijdag 1 september en genoten van de ‘landenavond’. Elke deelnemer kon zijn bijdrage leveren door een gerecht of drankje mee te brengen. Op zaterdag was er naast het Open Huis bij Rijo Stables een tocht en presentatie in Weert. Alle aanspanningen werden hier besproken door Pam van Geloven en beoordeeld door een deskundige internationale jury, bestaande uit Hartmuth Huber (Duitsland), Bé Bekkering (Nederland) en Caroline Douglas (Groot-Brittannië).

Een heerlijk diner op zaterdagavond maakte de dag helemaal af. Zondag was er een tocht van 15 km door de mooie omgeving. Voorafgaand werden er een vijf onderdelen worden afgelegd: 20 seconden halthouden, achterwaarts gaan, lopen over een mat, verplaatsen van een glas champagne en halthouden en groeten.

Na de rit startte de vaardigheid. Alle aanspanningen moesten proberen het parcours (20 poorten) in een korte tijd af te leggen. De burgemeester van Weert Jos Heijmans deelde met gastheer Riny Rutjens de prijzen uit. Ook deze avond werd voor de deelnemers afgesloten met een gezellige borrel.

Klik hier voor het fotoalbum.

Bron: Mensport