7 juli 2015

Zeer geslaagde Horsefood Mensport Trainingsdag in Geldrop

Afgelopen zondag werd op het terrein van de Eerste Geldropse Menclub de Horsefood Mensport Trainingsdag georganiseerd. Ondanks de warmte hebben veel menners gebruik gemaakt van de mogelijkheid om hun kennis en kunde te verbeteren.


De vaardigheid en hindernis – lessen begonnen met inspectie van het harnachement en het doornemen van de lijnen die de deelnemer wilden rijden, waarop een oefenrondje volgde. De instructeurs evalueerden vervolgens met de menner de gereden route en techniek, gaven tips hoe het vloeiender en / of sneller kon en hielden via een scoreformulier bij hoe het geleerde ten uitvoer werd gebracht tijdens het tweede rondje.

Er werd training gegeven in alle drie de onderdelen van de samengestelde mensport door bekende menners die hun sporen in de sport hebben verdiend.
Leonne van Gestel en Jan de Boer gaven een korte, maar fijne dressuurles op een grote, vlakliggende wei. Gerard Leijten leerde de combinaties de fijne kneepjes van de vaardigheid en Wilbrord van den Broek, Frank van der Vegt en Berry van den Bosch haalden het beste in de menners naar boven in de drie uitgekozen hindernissen, waaronder een waterbak.

Na het volbrengen van de hindernissen was er gelegenheid om de paarden te koelen met een waterslang, waarop de prijsuitreiking volgde. De instructeurs werden hartelijk bedankt voor hun inzet tijdens deze dag; iedereen kreeg zijn of haar protocollen en de prijswinnaars gingen naar huis met door Horsefood gesponsorde prijzen, zoals zweetdekens en zakken voer.

Het was een leerzame en erg geslaagde dag!