7 december 2015

Zes nieuwe leden in KNHS Audevard Next Driving Generation

Onlangs werd er op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo een selectiedag georganiseerd voor nieuwe leden van het Perspectieventeam, de KNHS Audevard Next Driving Generation. Bondscoaches mennen Ad Aarts (Liessel) en Harry de Ruyter (Kessel, Lb.) selecteerden zes nieuwe leden. In totaal maken 23 getalenteerde menners in de leeftijd tot en met 26 jaar deel uit van het Perspectieventeam.


In de rubriek enkelspan pony zijn Lianne Fokker (Eemnes) en Lotte Oldenhuis (Tolbert) toegevoegd. Frank Bolt (Wijhe) en Sven Jansen (Nijkerkerveen) versterken de groep tweespan pony’s. Willeke Goudzwaard (Zierikzee) en Arjen Holties (Schoonebeek) zij de nieuwe aanwinsten bij de enkelspan paarden.

Voor alle talenten is een traject van drie jaar uitgestippeld waarin zij door de bondscoaches intensief begeleid worden. Er worden proefgerichte trainingen gegeven en onderwerpen als vaardigheid, marathon en ook het management komen aan de orde.

“De ervaringen met het perspectieventeam zijn heel positief. We kunnen als bondscoaches een traject uitstippelen en de leden van de nodige adviezen voorzien, waardoor we in de toekomst verzekerd zijn van aanvulling in de kaders. Het eerste jaar is voornamelijk om ervaring op te doen, in het tweede jaar moet echt gewerkt worden aan doelen en in het derde jaar moet de aansluiting naar de subtop gehaald worden,” vertelt Ad Aarts.

Enkelspan pony:
Hanneke de Boer (Siddeburen)
Ian van Dasselaar (Nijkerk)
Lianne Fokker (Eemnes)
Lotte Oldenhuis (Tolbert)
Hellen Schmitz (Heteren)
Tjidde van Willenswaard (Westerbork)

Tweespan Pony:
Frank Bolt (Wijhe)
Jurgen Bolt (Wijhe)
Melanie van de Bunt (Ede)
Cas Hendriks (Zeeland)
Sven Jansen (Nijkerkerveen)
Renske van der Reijden (Vierhouten)
Danielle van der Vlis (Lutjewinkel)

Vierspan Pony:
Marijke Hammink (Bornerbroek)

Enkelspan Paard:
Willeke Goudzwaard (Zierikzee)
Arjen Holties (Schoonebeek)
Milou Huisman (Putten)
Bas de Koning (Leerdam)
Stefan van der Meijden (Herwijnen)
Lillian Mollema (Siddeburen)
Anniek Schuiling (Herveld)

Tweespan Paard:
Rob van den Heuvel (Oirschot)
Sandy Schaepkens (Heerlen)