8 november 2019

Zeven nieuwe mentalenten in KNHS Perspectieventeam Mennen

Op 20 oktober werd op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de jaarlijkse scoutingsdag georganiseerd voor nieuwe leden van het KNHS Perspectieventeam Mennen. Bondscoach mennen Ad Aarts maakte bekend, welke getalenteerde menners deel uitmaken van het KNHS Perspectieventeam Mennen 2020.

Tien menners kwamen deze dag in actie, waarvan er zeven werden opgenomen in het Perspectieventeam.
Maar liefst vier mentalenten met een tweespan pony konden aan het team worden toegevoegd. Bij de enkelspan pony’s werd de groep met één nieuwe deelnemer vergroot en bij de enkelspan paarden werd de groep aangevuld met twee nieuwe talenten.

Voor alle perspectieven is een traject van drie jaar uitgestippeld waarin zij door de bondscoach intensief begeleid worden. Er worden proefgerichte trainingen gegeven en onderwerpen als vaardigheid, marathon en ook het management komen aan de orde.


Jorn van Olst

De nieuwe talenten

Cindy Benschop heeft  met haar pony Thiamo een geweldig seizoen achter de rug. Ze maakte ook deel uit van het jeugdteam van District West dat in Oirschot won. Haar specialisme ligt vooral in de marathon.

De vier ponytweespanmenners die zijn toegevoegd zijn vooral jonge talenten. Jorn van Olst rijdt zich al geruime tijd in the picture. Ramon Oosterveld en Sam Couwenberg kregen beiden het mennen met de paplepel binnen. Ramon komt uit een echte ‘menfamilie’ in Drenthe. Sam leerde de kneepjes van het vak van haar vader Eric, die een bekende naam is bij de tweespan paarden. Rowan Timmer is de ‘senior’ van het toegevoegde kwartet. Hij is samen met zijn vriendin Noa Koops al heel wat jaartjes actief in de mensport. Met stal Nieuw Overhorst kwamen zij onlangs overeen dat de jonge hengst Singels Brownberry bij hen blijft en aan zijn sportcarrière mag beginnen.

Enkelspanmenners Niels Jonkers en Lisa Kleinjan zijn ook bekende namen uit de breedtesport. Lisa komt uit een bekende menfamilie en Niels selecteerde zich dit seizoen voor het KNHS kampioenschap in Hengelo. Hij beschikt sinds deze zomer over een nieuwe aanwinst, de tuigpaard gefokte Justin.


Lisa Kleinjan

Het KNHS Perspectieventeam Mennen 2020 bestaat uit de volgende leden:

(vetgedrukt zijn de nieuw toegevoegde talenten)

Enkelspan pony
Lisanne van Meerten (Lienden)
Marloes van ’t Veld (Nijverdal)
Fleur van Empelen (Utrecht)
Birgit Martens (Milheeze)
Cindy Benschop (Schalkwijk)

Tweespan pony
Ester Tutert (Heeten)
Elise Borgstijn (Ter Aar)
Maaike Kraay (Nijkerk)
Larissa Reints (Bruchterveld)
Jorn van Olst (Laag Zuthem)
Ramon Oosterveld (Hollandscheveld)
Rowan Timmer (Putten)
Sam Couwenberg (Veulen)

Enkelspan paard
Sophie Coolen (Liempde)
Lisa KleinJan (Notter)
Niels Jonkers (Eerbeek)

Tweespan paard
Jelle Dijkhof (Klarenbeek)

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.