18 augustus 2014

Zeventiende nationale titel voor Tomas Eriksson

Afgelopen weekend werden de Zweedse kampioenschappen voor alle menrubrieken gehouden in Skogsborg, Götene. Internationaal vierspanrijder Tomas Eriksson won er zijn zeventiende nationale titel.

Eriksson was blij met zijn overwinning: “ Het is een beetje op en neer geweest met mijn paarden afgelopen zomer, maar na dit weekend voelt het heel goed. De paarden werkten prima in alle drie de onderdelen,” vertelt Eriksson, die steeds op zoek was naar het juiste gevoel, omdat een van zijn trouwe paarden, Filur, met pensioen is gegaan.

Eriksson maakte tijdens het Zweeds kampioenschap gebruik van Speedy, Don Pronto, Pamino 73 , Wittenstein 2 en Rachi Rødslev, beter bekend als "Rolle". Voor de 20-jarige Rolle betekende het Zweeds kampioenschap een comeback. “Paarden op die leeftijd moet je sparen, maar hij was echt in topvorm,” vertelt Eriksson, die hem in de marathon en in de dressuur voorop inspande. De 52-jarige menner, die serieus overweegt om na de Wereldruiterspelen in Normandië de leidsels aan de wilgen te hangen, gaat zich de komende weken volledig richten op dit mega-evenement in het Franse Caen dat op 4 september van start gaat voor de vierspanrijders.

De overige Zweedse kampioenen zijn:
Enkelspan pony: Karin Söderqvist
Tweespan pony: Ewa Nowén
Enkelspan paard: Camilla Lind
Tweespan paard: Camilla Ahlberg
Junioren: Linnea Kristiansen
Young Drivers: Emma Gustavsson
Para Equestrian: Ulrika Nilsson

Klik hier voor de uitslagen.