22 september 2019

Zilveren Pauw competities beiden van start in oktober

Op zaterdag 5 oktober organiseert de menafdeling van de paardensportvereniging 'Het Veluws Ros' de eerste dressuurwedstrijd van de competitie 'De Zilveren Pauw' mennen dressuur. De eerste vaardigheidswedstrijd van de competitie vindt een week later plaats, op 12 oktober.

Dressuur

Tijdens de dressuurwedstrijd worden er twee proeven gereden in de klassen B, L, M, Z en ZZ . Er kan ingeschreven worden met enkelspan en met dubbelspan, zowel met paarden als met pony’s. Er is een aparte rubriek voor de hobbyklasse en een jeugdrubriek. De tweede dressuurwedstrijd vindt plaats op zaterdag 16 november en de finale op zaterdag 25 januari.

Klik hier voor meer informatie over de eerste dressuurwedstrijd

Vaardigheid

Ook in de vaardigheidswedstrijd kunnen er twee parcoursen worden verreden in de klassen B, L, M, Z en ZZ en net als bij de dressuur kan er ingeschreven worden met enkelspan en met dubbelspan, zowel met paarden als met pony’s. Er is een aparte rubriek voor de hobbyklasse en een jeugdrubriek. De tweede vaardigheidswedstrijd is op zaterdag 14 december en de finale op zaterdag 4 januari.

In beide competities wordt er gestreden om de wisselbeker en een mooie zilveren speld.

Om deel te nemen aan één of beide competities moet je minimaal één van de twee wedstrijden en de finale rijden. Diverse sponsors hebben prijzen beschikbaar gesteld.
Tijdens de wedstrijddag worden de rubrieken zoveel mogelijk per dagdeel ingepland, zodat er korte wedstrijden zijn met een snelle prijsuitreiking.

Het Veluws Ros beschikt over twee overdekte rijbanen, zodat er rustig en droog gereden kan worden.

Klik hier voor meer informatie over de eerste vaardigheidswedstrijd