15 juli 2013

Zinderende shows tijdens Paardenspektakel Beekbergen

Van 18 tot en met 21 juli vindt de 28ste editie plaats van de internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn. Op de slotdag zondag 21 juli vormen de
Pavo/Anemone Masterclass supported by ’t Peerdewinkeltje en de show van De Nieuwe Heuvel twee van de hoogtepunten van het Paardenspektakel Beekbergen op de terreinen van Riant Equestrian Centre in Beekbergen.

De Masterclass maakt dit jaar een uitermate succesvolle tour langs internationale evenementen. De paarden vertegenwoordigen het Nederlandse tuigpaard op een fantastische manier. Primeval Bentley VDL met Derk Jan Mekkes gaat op dit moment aan de leiding, op de hielen gevolgd door Sander met Aris van Manen. De winnaar van vorig naar in Beekbergen, Cherokee met Lean Verhoeff, draait ook dit jaar weer sterk mee in de top 3.
In Beekbergen nemen bovengenoemde toppers het op tegen onder meer
Harry Claessen met de mooie Elvin T en Cognac met Nico Calis. Cees Embregts is met de sterke Cola Da een outsider in Beekbergen die wel eens voor verrassingen kan zorgen.

Naast de Masterclass Tuigpaarden verzorgt Hengstenhouderij De Nieuwe Heuvel uit Lunteren eveneens een prachtige show in Beekbergen op zondag 21 juli. Tijdens deze show wordt een aantal goedgekeurde Friese-en KWPN-dekhengsten op flitsende wijze aan het publiek getoond. Vier hengsten worden onder het zadel gepresenteerd voor een prachtige kür op muziek. Daarnaast wordt een tweespan Friese dekhengsten voor de sjees voorgesteld en komt er een tuigpaardhengst in de baan voor het rijtuig.

Lid van het organisatiecomité, gastvrouw en deelnemer Mieke van Tergouw is blij dat de Masterclass Tuigpaarden en de Show van De Nieuwe Heuvel opnieuw deel uitmaken van het programma in Beekbergen: “De natuurlijke presentatie van de prachtige tuigpaarden in de Masterclass spreekt ons als organisatie en menners erg aan. Er worden veel tuigpaarden in de mensport gevraagd en gebruikt. Deze Masterclass competitie en de presentatie van De Nieuwe Heuvel vormen een goede promotie voor de tuigpaarden-en aangespannen sport bij het internationale publiek en zijn een waardevolle aanvulling op ons programma.”

Para equestrian menner Aad van Marwijk laat tijdens de pauze van de vaardigheidsproef zien hoe het is om als menner met een lichamelijke beperking deel te nemen aan samengestelde menwedstrijden.

www.paardenspektakel.com