16 mei 2015

Bregenz: Zonnige, maar zware marathondag

Na regenachtige dressuurdagen was het vandaag een zonnige marathondag in Bregenz. Maar de bodem was door de vele regenval erg zwaar en het was de hindernissen behoorlijk ploegen geblazen. Het begon vanochtend met de enkelspannen, die hindernis 3 links mochten laten liggen. Marissa Schuiling revancheerde zich voor haar tegenvallende dressuur van gisteren. Een mooie zesde plek, op nog geen twee punten achter marathonwinnaar Erich Pürstinger (Oostenrijk) viel haar ten deel.

Bij de tweespannen heeft Karel van Kekem zijn goede vorm vastgehouden. In de pittige omstandigheden ben je met grotere pony’s in het voordeel, maar de pony’s van Van Kekem maalden niet om de zware bodem. Zijn vijfde plaats in de marathon is voor Van Kekem een score die ongetwijfeld zijn stoutste verwachtingen overtreft. De sterke bruine pony’s van Manon van Kasteren hadden ook weinig moeite met de hindernissen. Van Kasteren is bezig aan een goede comeback na een jaar van afwezigheid en eindigde in de marathon als zesde, net achter Van Kekem. De marathonplaatsingen van de andere Nederlandse tweespanrijders zijn: Henny Tadema 8e, Heidi te Poele 17e en Cas Hendriks 18e.

Dressuurwinnaar Steffen Brauchle uit Duitsland was ook in de marathon de beste in de vierspanrubriek. Jan de Boer reed een sterke marathon, maar verspeelde een hoge klassering door kostbare strafpunten in de transferzone. De Nederlandse vierspanrijders staan achter elkaar in de marathonuitslag. Met de vijfde plaats in de terreinproef was Peter de Koning de beste Nederlander in dit onderdeel. Hij wordt gevolgd door respectievelijk Jannes Kinds, Jan de Boer en Marcel de Vries.

Op dit moment kunnen we nog niet bekend maken wat de onderlinge verschillen in de voorlopig tussenrangschikking zijn voor de allesbeslissende vaardigheidsproef die morgen op het programma staat.  

Klik hier voor de uitslagen.