12 februari 2010

Zuidlaren geniet met volle teugen van Chardon & co

Absolute topklasse. Teun Vossema uit Vries, erkend kenner van tuigpaarden, was vol lof over de eerste men- en tuigpaardenavond die donderdag op het menu stond bij Jumping Indoor Zuidlaren. Hij was niet de enige, gelet op de klaterende golven van applaus die door de Prins Bernhardhoeve gingen.


Met de kwaliteit van de men- en tuigpaardenavond ging tegelijkertijd de kwantiteit op de tribunes omhoog. En zo ontstond er een sfeervolle ambiance die elke organisator zich wenst.
Bij monde van IJsbrand Chardon toonden de menners zich dankbaar richting publiek en organisatie. “We zijn blij dat Zuidlaren weer op de kaart staat met een concours. Alle complimenten voor het bestuur. En ook voor het enthousiasme dat ons hier ten deel is gevallen. Geweldig om dit mee te mogen maken.”
Chardon mocht zich als wereldkampioen uiteraard verheugen in de meeste aandacht. Hij is niet alleen een uitstekend menner, maar ook een geboren showman. Met die combinatie brengt hij het publiek in extase. Chardon maakte nog eens duidelijk waarom hij ’s werelds beste is op mengebied. Zijn clinic deed de toeschouwers ook al smullen en later op de avond zette Chardon, voor de gelegenheid deelnemende met zijn ‘oude’ indoorspan, ook nog eventjes de vierspanwedstrijd naar zijn hand.

Weliswaar keek na de eerste manche nog tegen achterstand van vier seconden aan ten opzichte van de Duitse Wereldbekermenner Christoph Sandmann, maar in de tweede omloop zette de Nederlandse topper alles weer recht. Tom Engbers maakte zijn serie van indoor zeges compleet. Na de overwinningen in Hengelo en Zwolle schreef de 22-jarige koetsier uit Vasse ook de eerste menavond van Zuidlaren met overmacht op zijn naam.

Foto’s: Han de Haas

Klik hier voor de uitslagen via Sport Computer Graphics.
 

Klik hier voor het fotoalbum.