19 oktober 2016

Zwartewaal ontvangt vierspantop

Met nog een maand te gaan voordat het FEI Wereldbekerseizoen start, barst zaterdag het indoorgeweld al los in Zwartewaal. Stal De Ronde ontvangt op 22 oktober maar liefst zes van de tien wereldbekerdeelnemers én Europees kampioen Michael Brauchle.


Het familiebedrijf Stal De Ronde organiseert al jaren diverse wedstrijden in diverse disciplines van de paardensport, maar mensport is het paradepaardje. De gehele familie De Ronde ment, Koos de Ronde draait al jaren mee in de absolute wereldtop bij de vierspannen, won individueel brons en teamgoud tijdens het WK 2016.

Ook de tweespanrubriek kent klinkende namen, zoals oud-wereldkampioen en regerend Nederlands kampioen Harrie Verstappen, Erik Couwenberg, Carlo Vermeulen en Anna Sandmann uit Duitsland.

Vanwege het feit dat Stal De Ronde zich exact 10 jaar geleden in Zwartewaal vestigde én inwijding van de tweede rijhal die deze zomer verrees, wordt de eerste indoor marathon het komend weekend grootser aangepakt. ‘Meer dan 100 aanspanningen en maar liefst 11 vierspannen op zaterdagavond is gewoon gaaf om het indoorseizoen te beginnen’, aldus gastheer Koos de Ronde die zaterdagavond zelf ook aan de start komt.

De vierspannen vormen dan wel het sluitstuk op zaterdagavond, vanaf ’s morgens vroeg barst de strijd al los in de diverse rubrieken. De wedstrijd geldt voor de deelnemers uit het KNHS mendistrict West tevens als eerste selectiewedstrijd voor de ‘Strijd der Districten’ die in februari in Ermelo wordt verreden.

De toegang is gratis.

Klik hier voor meer informatie.