29 Mai 2016

Dillenburg: Sieg für Einspännerfahrer Dieter Lauterbach

Rudolf Pestman heeft met zijn Diesel de tweede plaats gepakt in de internationale enkelspanwedstrijd in het Duitse Dillenburg. Pestman moest alleen gastheer Dieter Lauterbach voor zich dulden. De Nederlandse afvaardiging presteerde uitstekend op deze zware wedstrijd, die voor velen een belangrijk voorbereidingsmoment vormde voor het Wereldkampioenschap in Piber begin augustus.


Foto: Krisztina Horváth

Pestman legde de basis voor zijn prachtige tweede plaats in de dressuur, waarin Diesel mooi voorwaarts bleef lopen in de zandbaan, die door de hevige regenval zeer zwaar was geworden: “Wij zijn de zandbodem in Ermelo gewend en we zijn dus behoorlijk verwend,” lacht Pestman. “Maar Diesel liep heel erg fijn, ik was heel tevreden.” Ook de marathon verliep naar wens voor de menner uit het Drentse Eext: “De marathon was echt kicken! Diesel wordt steeds sterker en vorig jaar hebben we een lichtere koets gekocht waardoor er nu fikse progressie in onze resultaten zit. Het was super om aansluiting te kunnen houden met Lauterbach, hij is natuurlijk helemaal thuis in deze omgeving én in de hindernissen, dus het was niet erg dat hij won.”

In de afsluitende vaardigheid was Pestman een van de twee menners die het pittige parcours ontworpen door de Duitser Alexander Flocke foutloos wist af te leggen waarmee hij zijn tweede plaats zeker stelde. De wedstrijd in Dillenburg paste mooi in de voorbereiding van Pestman op het WK: “Ik wilde graag het rijden in de bergen nog een keer oefenen en Dillenburg heeft net als Piber een zandpiste. Deze wedstrijd is wat dichterbij dan Saumur, dus vandaar de keuze voor Dillenburg.”Foto: Krisztina Horváth

Frank van der Vegt reed met Cosmo een sterke wedstrijd en stond voor de vaardigheid nipt achter Pestman op de derde plaats. In de vaardigheid liet hij echter ruim 7 strafpunten noteren en zakte naar de vijfde plaats, voor Saskia van Heesch met Unique.
Frans Hellegers was na een uitstekend gereden marathon met zijn routinier Donnerstolz gestegen naar de vierde plaats, maar moest in de vaardigheid vier plaatsen inleveren. Joop Gommers eindigde met Bandit op de 14e plaats.
Saskia van Heesch startte eveneens met haar tweede paard Siglavy Linada waarmee ze een keurige negende plaats behaalde in de dressuur.
Jan Moonen startte met zijn Sterre maar vond zijn Waterloo in de vaardigheid toen hij een verkeerde poort reed en werd uitgesloten.Bij de pony’s won de regerend Wereldkampioen Fabian Gänshirt, voor zijn landgenoten Katja Helpertz en Marlena Brenner. Annegreet Zaayer was de enige Nederlandse in deze rubriek en eindigde met haar Ravel na de zesde plaats in de dressuur en de zevende plaats in de marathon op een mooie vierde plaats in het eindklassement.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's.