12 Juli 2015

Minden: Anspruchsvolles Hindernisfahren

Bram Chardon heeft met een schitterend foutloos parcours de vierspanrubriek in Minden gewonnen. Door de regen was de bodem spekglad geworden, maar Chardon reed zelfverzekerd een parcours uit het boekje. Voor Jan de Boer verliep het slotnummer dramatisch. Hij had last van de gladheid omdat geen profiel op het rubber van zijn grote wielen heeft. Met zijn voorwiel tikte hij zes ballen van de kegels en kwam te laat binnen. Door deze pech verspeelde hij zijn tweede plaats en werd zesde, achter Aart van de Kamp en Joey van der Ham. Van der Ham’s vaardigheidsresultaat (4,75 strafpunt voor tijd) telde mee voor het teamresultaat. Oranje won de landenwedstrijd bij de vierspannen.
Bram Chardon kreeg nog een extra prijs: een fraaie scooter voor het beste vaardigheidsresultaat. Foto: Rinaldo de Craen


Foto: Rinaldo de Craen


Foto: Rinaldo de Craen


Foto: Rinaldo de Craen

In de tweespanrubriek reed Dirk Neerincx het beste resultaat van de Nederlanders. Met twee afgeworpen ballen en luttele tijdfouten werd hij zevende in de vaardigheid. Individueel klom Neerincx op naar de achtste plek in de eindrangschikking en was daarmee ook overall de beste Nederlander. Geen enkel tweespan reed een nulronde. Winnaar van de vaardigheid was de Zwitser Christof König met 1,2 strafpunt voor tijdsoverschrijding.
Winnares van de tweespanwedstrijd is de Britse Anna Grayston. Samen met marathonwinnaar Roger Campbell vormde zij het Britse team dat zilver won. De Duitser wonnen nipt de landenwedstrijd. Voor het Nederlandse tweespanteam zat er na de marathonpech van Rodinde Rutjens en Manon van Kasteren niet meer in dan een vierde plaats.

Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor de foto'sFoto: Rinaldo de Craen


Foto: Rinaldo de Craen

The cones competition in the four-in-hand class also resulted in many mistakes. Only the reigning World Champion Bram Chardon was a class of his own and put down the only double clear round. He herewith won both the cones and the combined competition. In the end, he had an advantage of over 20 points to second placed Tinne Bax who finished second in the cones and herewith climbed from the 8th to the 2nd place. Germany’s Michael Brauchle finished third, followed by Aart van de Kamp jr and Jannes Kinds. Jan de Boer, who was in second place after dressage and marathon, accumulated over 30 points in the cones and dropped to the 6th place.

The Dutch team was able to keep their leading position and won gold, the Belgians moved up to silver and the German team went home with bronze.

The first edition of the nations team competition for ponies in the history of the driving sport was an excellent event with good sport and a fantastic atmosphere, thanks to organiser Christof Weihe and his Team.

Click here for the results

Click here for the photos