30 Juli 2013

Minden: Treffpunkt der internationalen Ponyelite

112 deelnemers uit 14 landen hebben zich totnutoe gemeld voor de internationale menwedstrijd voor pony’s in het Duitse Minden van 15 tot en met 18 augustus. Dit enorme aantal getuigt van de populariteit van deze wedstrijd, die in de voorgaande jaren ook al enorm succesvol was.


Christoph Weihe zal in zijn functie als gastheer, deelnemer en organisator zijn handen vol hebben. Minden is voor de Duitse deelnemers bovendien een observatiewedstrijd voor het WK pony’s in Pau. De gastheer maakt na zijn bronzen medaille op het Duits Kampioenschap goede kans op een startplaats bij de tweespan pony’s.
Ook de dochter des huizes Jacqueline Walter rijdt momenteel sterk bij de enkelspan pony’s en behoort tot de WK-kandidaten.
Dennis Schneiders uit het organisatieteam van Minden is met zijn overwinning in Beekbergen weer terug van weggeweest bij de enkelspannen en alle ogen zullen op hem gericht zijn.
Bij de vierspan pony’s is de Duitser Steffen Brauchle momenteel zeer sterk. Ook Tobias Bücker en Martin Thiemann zijn twee ervaren WK-kandidaten.
Bondscoaches Peter Tischer en Wolfgang Lohrer zullen de verrichtingen van de Duitse menners in Minden op de voet volgen.

Een ding is zeker: er wordt iedere dag spannende mensport geboden op de zeer toeschouwer vriendelijke terreinen in Minden, waar alle deelnemers hun pony’s eventueel nog voor het WK kunnen kwalificeren.
Het ervaren jurycorps bestaat uit voorzitter Dr. Klaus Christ, Klaus Peppersack, Peter Bonhof (NED), Pia Skar (DEN) en Joaquin Medina Garcia (ESP).
Op donderdag en vrijdag wordt de dressuur verreden. Op donderdagavond is de populaire landenavond.

Voor Nederland nemen onder meer Jan de Boer, Jannes Kinds, Ewoud Boom en Els Broekman deel.


Meer info: www.PSG-Gewe-Minden.de