23 August 2014

Jugend-Fahr-EM: Spannende Ausgangslage

De marathondag van het EK Jeugdmennen in Ksiaz leverde vandaag mooie sport op. Na de dressuur en de marathon zijn de verschillen in de top dermate klein, dat de kaarten voor de verdeling van de medailles nog lang niet zijn geschud. Rudolf Pestman werd vandaag vijfde in de marathon van de CAI3* wedstrijd en staat derde in het tussenklassement.Ray Lunardon

De deelnemers in de Children rubriek reden vier marathonhindernissen met elk vier poorten. Ray Lunardon was de snelste, voor Oskar Mortensen. De derde plaats ging naar de Poolse Weronika Bogacz, die de leiding in het klassement overnam van Lisa Maria Tischer en Zsófia Szaller. Het verschil tussen de top drie is minder dan één balletje, dus het wordt morgen heel spannend in de vaardigheid voor deze jeugdige menners.

Tara Wilkinson

Tara Wilkinson won de marathon bij de Junioren, die evenals bij de Young Drivers uit zes hindernissen met elk poort A tot en met E bestond. Tara klom hiermee op naar de vierde plaats in het klassement. Marina Genzwein (HUN) eindigde als tweede, voor Emily Viller (GBR). De Oostenrijkse Marie Therese Hollmüller heeft de leiding genomen in het tussenklassement, waarin Linnea Kristiansen (SWE) op slechts een halve strafpunt tweede staat.


Marcin Kilanczyk

Louise Fillou (FRA) won de marathon bij de Young Drivers, voor de lokale favoriet Marcin Kilanczyk en Emma Gustavsson (SWE). Katharina Weber wist haar leiding vast te houden, maar ook zij staat minder dan één balletje voor op Marcin Kilanczyk. Jovanca Marie Kessler staat derde na twee dagen. De beste ponymenner in het klassement is de Duitser Timo Eitzmann op de zesde plaats.
Duitsland gaat ruim aan de leiding in de landenwedstrijd, voor Polen en Zweden. Hongarije staat op de vierde plaats en is minder dan een strafpunt verwijderd van het brons.


Rudolf Pestman. Foto Esther Klok.

Weronika Kwiatek won de marathon in de CAI3* rubriek nadat Glenn Hesslo werd geëlimineerd omdat hij in de eerste hindernis een poort niet had gereden. Haar broer Bartlomiej staat tweede, voor Rudolf Pestman.

Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor de foto's