15 April 2014

FEI Driving Committee Elections: Chester Weber

Chester Weber staat voor enthousiasme, ervaring op een breed en hoog niveau in de sport en voor een globaal perspectief.


Zijn indrukwekkende successen met tweemaal individueel zilver en teambrons evenals elfvoudig nationaal goud bij de vierspannen, zijn inzet als USEF bestuurslid en het voorzitterschap van het USEF Athlete Committee evenals zijn brede ervaring in de mensport als trainer (voormalig coach van de Canadese enkelspannen), als nationaal senior 'R' jurylid en als chef d'equipe van de Amerikaanse enkel- en tweespanrijders maken van hem de ideale vertegenwoordiger voor het FEI Driving Committee.
Chester Weber is niet alleen één van beste internationale vierspanmenners ter wereld, maar deed ook reeds ervaring op als enkel- en tweespanrijder op internationaal niveau en is zodoende zeer goed vertrouwd met de individuele behoeften en eisen in de diverse mensportdisciplines.
Daardoor heeft hij alles in huis wat er nodig is om de belangen van de internationale menners te vertegenwoordigen bij de verkiezing van de rijdersvertegenwoordiger voor de FEI vanaf 15 April op www.fei.org.

Voordat hij op 16-jarige leeftijd aan zijn eerste wereldkampioenschap voor tweespannen deelnam, deed de actuele winnaar van de zilveren Medaille individueel (2008, 2012) en team (2010) bij het WK vierspannen reeds ervaring op bij wedstrijden in de tweespansport.
Daarnaast was hij al twee keer chef d'equipe van het Amerikaanse pony-team, was Trainer van de Canadese enkelspannen en is momenteel chef d'equipe van de Amerikaanse enkel- en tweespannen.
Bovendien orqaniseert hij jaarlijks de men- en springwedstrijd Live Oak International CAI/CSI-W2* die de kwaliteit en bekendheid van de samengestelde mensport in Amerika naar een hoger plan heeft getild.
Naast zijn titel als Equestrian of Honor en meerdere nominaties als Equestrian of the Year werd Chester Weber in 2013 door de USEF met de Becky Grand Hart Trophy onderscheiden om zijn inzet ter bevordering van de mensport buiten de ring te honoreren. Deze inzet komt bijvoorbeeld tot uitdrukking in de ontwikkeling van zijn opleidingsprogramma, dat jonge, getalenteerde Amerikaanse menners de mogelijkheid geeft om onder ervaren begeleiding te trainen en wedstrijdervaring op te doen en hen daarmee de weg opent naar een internationale mencarriere.

Chester noemt weliswaar Ocala in Florida zijn thuisbasis, maar hij brengt 5 tot 6 maanden per jaar in Europa door om daar deel te nemen aan internationale wedstrijden. Naast zijn kennis van zowel de enkel-, twee- als vierspansport heeft hij ook een globaal perspectief op de sport.

U kunt stemmen via www.fei.org.