3 september 2019

Eerste nationale titel voor Daniel Naprous

Afgelopen weekend vond in Bywell in het Britse Northumberland het nationale menkampioenschap plaats. Vierspanrijder Daniel Naprous wist voor de eerste keer in zijn carrière na een intense wedstrijd de titel te bemachtigen.

Het was pas de tweede keer dat Bywell gastheer was van een samengestelde menwedstrijd. De dressuurringen lagen er bij als een biljartlaken en het marathontraject liep door het prachtig golvende landschap van de River Tyne vallei.

Na ieder onderdeel wisselden de leiders in het klassement van een groot aantal rubrieken en de eindscores lagen uiteindelijk dicht bij elkaar.

Het nationale kampioenschap voor de paramenners werd voor het eerst in haar 10-jarige bestaan samen met het nationale kampioenschap voor de reguliere menners gehouden. Katie Eyres won het goud in de vier deelnemers tellende rubriek. Twee andere paramenners namen deel aan het reguliere kampioenschap.

Ondanks de hevige wind op vrijdag waardoor los gewaaide dressuurringen een aantal proeven onderbrak, bleef de regen gedurende het hele weekend weg.

In 2020 worden de nationale kampioenschappen gehouden op de Ashfields Carriage en Polo Club, thuisbasis van vierspanrijder Wilf Bowman-Ripley.

Kampioenen

Enkelspan pony: Colette Holdsworth
Tweespan pony: Averina Snow
Vierspan pony: Emma Young
Tandem pony: Liz Harcombe

Enkelspan paard: John Ripley
Tweespan paard: Libby Priest
Vierspan paard: Daniel Naprous
Tandem paard: John Wilkinson

Klik hier voor de complete uitslagen


Daniel Naprous (archieffoto)
Foto: Krisztina Horváth

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.