Op Hoefnet vind je het allerlaatste nieuws, actuele video’s van in- en outdoor menwedstrijden, uitgebreide fotoalbums per wedstrijd, de wedstrijdkalender en uitslagen van men-evenementen van alle soorten en maten. Je vindt er uitslagen van oefenmarathons, maar ook uitslagen van internationale kampioenschappen, die tijdens het evenement vaak door middel van live scoring op Hoefnet worden getoond.

Hoefnet is opgericht in 1996 en heeft zich ontwikkeld tot de meest actuele en toonaangevende mensportwebsite ter wereld. Met gemiddeld ruim 133.000 gebruikers per maand mag Hoefnet zich een van de populairste paardensportwebsites ter wereld noemen.

Maar wie zijn de mensen achter Hoefnet?

Meike Paridaans (Eindredacteur)

Meike Paridaans begon bij Hoefnet als Facebook redacteur. Even later kwam daar Instagram bij en sinds 2021 neemt ze de leidsels over van Cindy Timmer. Meike rijdt verschillende (men)paarden onder het zadel, heeft werkervaring binnen de hippische evenementen branche en gaat al meer dan 7 jaar naar vele nationale en internationale menwedstrijden als vaste groom.

Cindy Timmer (Adviseur)

Cindy Timmer begon met Hoefnet in 1996, dat startte met een lijst van HOEFsmeden op interNET. Vandaar dus ook de naam. In 2021 legde ze haar functie als eindredacteur neer, maar verliet het team niet. Cindy is nog altijd erg betrokken achter de schermen. Naast haar werkzaamheden voor Hoefnet verzorgt ze met haar bedrijf Head2Tail het secretariaat van een groot aantal internationale menwedstrijden en Europese- en Wereldkampioenschappen in binnen- en buitenland.

Krisztina Horváth (Fotoredacteur en vertaler Hongaars)

Krisztina Horváth is de ‘huisfotograaf’ en drijvende kracht achter de schermen. Ze is Hongaarse en door nationale juryleden als ouders al van jongs af aan zeer betrokken bij de mensport. De meeste mensen kennen Kriszti als fotograaf, maar ze doet nog veel meer voor Hoefnet. Zo houdt ze bijvoorbeeld de kalender bij, plaatst video’s en vertaalt naar het Hongaars. Samen met Cindy Timmer reist ze af naar verschillende nationale, internationale, Europese- en Wereldkampioenschappen.

Petra de Graaf (Advertentieacquisiteur)

Petra de Graaf is advertentieacquisiteur voor Hoefnet. Dat betekent dat zij het aanspreekpunt is voor nagenoeg alle adverteerders en hen van de nodige informatie voorziet. Naast haar werk is Petra onder andere actief binnen de samengestelde menwedstrijden. Door Hoefnet blijft ze op de hoogte van de nieuwste snufjes op men- en paardensport gebied. Niet zo gek dus, dat ze naast de sport ook haar werk als hobby beschouwt!

 

Voel je vrij om haar aan te spreken tijdens wedstrijden/evenementen of bekijk hier de advertentiemogelijkheden met de contactgegevens van Petra.

Magda Coppoolse (Redacteur)

Magda Coppoolse staat Hoefnet al jarenlang bij. Ze schrijft voornamelijk wedstrijdverslagen en interviews, waarbij ze zich altijd weer afvraagt wat mensen motiveert in de sport. Naast haar werk is ze samen met levenspartner Jan Bijeman actief binnen de samengestelde mensport én je kunt haar stem herkennen als omroeper bij wedstrijden en evenementen.

Gemma Verlaan (Redacteur)

Gemma Verlaan is sinds 2014 werkzaam voor Hoefnet. Ze begon met het filmen van wedstrijden en maakte vervolgens de overstap naar het schrijven en bewerken van teksten. Van twee steekwoorden, een flyer en een uitslagenlijst een heel artikel ‘brouwen’, daar ligt haar grootste kracht. Naast het rijden en mennen van haar paard is ze actief als groom tijdens samengestelde menwedstrijden.

Maria Anna Kwinten-Digman (Vertaler Engels)

Maria Anna Kwinten-Digman vertaalt sinds 2022 veel berichten van het Nederlands naar het Engels voor Hoefnet. Ze is geboren en getogen in Amerika en verhuisde in 2016 naar Europa. Maria rolde de mensport in door haar werk als amazone voor de Amerikaanse vierspanrijder Chester Weber en is er nog altijd nauw bij betrokken via haar man Michiel Kwinten. Maria is Grand Prix-dressuuramazone en heeft haar eigen training- en handelstal.

Frans Hellegers (Vertaler Duits)

Frans Hellegers verzorgt sinds 2010 de vertalingen voor de Duitse versie van Hoefnet en vertaalt berichten van het Duits naar het Nederlands. Frans is geboren en getogen in Twente en verhuisde in 1982 naar Duitsland. Naast zijn werk voor Hoefnet is hij professioneel vertaler en tolk voor justitie, bedrijven en internationale organisaties én menner op internationaal niveau.