3 april 2020

Online dressuurproef beoordeling: ook voor basismenners!

Vorige week is Hoefnet gestart met een nieuw initiatief: de mogelijkheid voor menners om hun dressuurproef online te laten beoordelen door FEI-juryleden. Inmiddels hebben we al een groot aantal filmpjes ontvangen van enthousiaste menners die graag gefocust in training willen blijven.

Wereldwijde belangstelling

Enigszins verbaasd, maar vooral aangenaam verrast hebben we geconstateerd dat deze nieuwe online service het ‘verre buitenland’ heeft bereikt; er zijn zelfs filmpjes binnengekomen uit Rusland en Canada!
Ook de FEI-juryleden, afkomstig uit binnen- en buitenland, die zich beschikbaar hebben gesteld om de proeven te beoordelen en vooral van commentaar en opbouwende adviezen te voorzien, zijn erg enthousiast. Het blijkt dus dat we met dit initiatief voorzien in een behoefte tot gefocust blijven trainen.

Van basismenner tot FEI-rijder

Wellicht hebben we de indruk gewekt dat de aanbieding alleen voor de hogere klassen en/of internationaal rijdende menners geldt, maar nee … de proeven mogen gereden worden op álle niveau’s van basis tot FEI. Of je nu een beginnende basismenner bent en aan het oefenen met een jonge pony voor je eerste B-dressuurproef, voor je ZZ-proef aan het trainen bent voor de Hippiade, of de puntjes op de I aan het zetten bent in een FEI-proef voor een internationale menwedstrijd … de juryleden willen je graag bijstaan in je training. En het kost je niets, behalve tijd!
Helaas kunnen we niet voldoen aan de vraag om een Kür op Muziek te laten beoordelen, vanwege de specifieke opleiding die Kür-juryleden gevolgd hebben.



Foto: Krisztina Horváth

KNHS online proevenbeoordeling

Voor de dressuurruiters werkt de KNHS in samenwerking met Hoefslag@Home – WeAllRide aan een online website en app waarop video’s van thuis gereden proeven te uploaden zijn. KNHS-juryleden beoordelen de ingezonden proeven en sturen de ingevulde protocollen terug met de behaalde punten. De proeven tellen mee voor winstpunten. (Overigens is dit, in tegenstelling tot het initiatief van Hoefnet, geen gratis service.)
Voor de dressuurmenners is dit momenteel nog niet het geval maar er wordt onderzocht of dit voor hen ook tot de mogelijkheden behoort.

Klik hier voor meer informatie in het eerder verschenen artikel



Foto: Bianca Douwes

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.