24 augustus 2014

Aangespannen Dag Gilze pakt uit met jubileumeditie

Zaterdag 30 en zondag 31 augustus organiseert Stichting Aangespannen Dag Gilze de twintigste editie van de Aangespannen Dagen Gilze. Het hele weekend staat in het teken van spectaculaire mensport, gecombineerd met diverse (kinder)activiteiten en Brabantse gezelligheid.


In twintig jaar is de Aangespannen Dag Gilze uitgegroeid tot een tweedaags paardensportevenement met allure, waar jaarlijks duizenden bezoekers op af komen. De sfeer en entourage zijn kenmerkend en onderscheidend, waardoor deze oefenmarathon één van de grootste mensportevenementen in Brabant is. De wedstrijd is destijds opgericht voor de menners uit de regio, maar tegenwoordig komen de inschrijvingen vanuit heel Nederland en steeds vaker uit België. Op zaterdag wordt een oefenmarathon georganiseerd voor beginners en is er een  aparte kinder- en jeugdrubriek. De wedstrijd op zondag is voor de gevorderde wedstrijdrijders, die achtereenvolgens een vaardigheidsproef, een wegtraject en zes hindernissen, waaronder de bekende watercombinatie en uitdagende brughindernis rijden. Met ruim 165 deelnemers op de startlijsten, belooft het weer een groots menspektakel te worden.
Aansluitend aan de wedstrijd op zondag (rond 18:00 uur) trakteert de organisatie het publiek op de spectaculaire ‘politieshow’ van Aart van de Kamp, om zo het twintigjarig bestaan extra te vieren.

Klik hier voor het uitgebreide bericht