21 april 2009

Ad Aarts assistent bondscoach Mennen

Ad Aarts (Liessel) is door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) aangesteld als assistent bondscoach Mennen. Aarts gaat bondscoach Tjeerd Velstra (Epe) tot en met de Wereldruiterspelen in Kentucky 2010 assisteren bij het begeleiden van de menteams.

De 49-jarige Ad Aarts is al enige jaren trainer van de ponyspannen en deze begeleiding verloopt voor zowel de menners als de bondscoach naar tevredenheid. Om Velstra te ondersteunen is besloten deze samenwerking uitgebreider voort te zetten. In overleg met de bondscoach zal Aarts hem assisteren bij de training van de enkelspan paarden. Aarts maakt bovendien deel uit van het begeleidingsteam op het WK ponyspannen 2009 en wordt zeer waarschijnlijk ook toegevoegd aan het begeleidingsteam op het WK tweespannen 2009.

Ad Aarts is zelf actief vierspanrijder en maakt deel uit van het B-kader. Van 1988 tot en met 2000 nam hij deel aan de Wereldkampioenschappen vierspannen. Op het WK in Apeldoorn in 1988 leverde hij met zijn individuele achtste plaats een wezenlijke bijdrage aan het teamgoud voor Nederland.
Ad Aarts is werkzaam als instructeur aan de Nederlandse Hippische Beroepsopleiding in Deurne en runt samen met zijn vrouw Ingrid een trainingsstal. Aarts leerde de fijne kneepjes van het mennen van Tjeerd Velstra, die tot 1995 als directeur werkzaam was in Deurne.
 

Bron: KNHS/CTFoto: Rinaldo de Craen