28 juni 2013

Aken: Topprestatie voor Koos de Ronde

Wereldbekerkampioen Koos de Ronde heeft vanmorgen de vaardigheid die meetelt voor het individuele klassement op zijn naam geschreven en is hiermee opgeklommen naar de derde plaats in de tussenstand. Ook IJsbrand Chardon legde het parcours als een van de weinigen foutloos binnen de tijd af en steeg naar de vijfde plaats. Chester Weber behield dankzij een nagenoeg foutloze rit zijn koppositie en wordt met ruim drie punten verschil gevolgd door Boyd Exell.


“Het liep als een speer,” vertelt een blije Koos de Ronde. “De vaardigheid loopt de laatste tijd enorm goed en ook hier klopte het weer allemaal. Dit span is heel makkelijk te sturen en heeft een goed basistempo waardoor ik strak kon blijven rijden.”
De Ronde gaat zich nu focussen op de acht hindernissen tellende marathon, die morgen op het programma staat: “De marathon in Aken moet je niet onderschatten. Bij het verkennen denken we altijd dat het wel meevalt, maar bij het rijden valt het toch tegen.” De Ronde gaat de strijd aan met als doel zijn derde plaats in het individuele klassement vast te houden. De verschillen met Exell en Weber zijn normaal gesproken te groot om dicht te kunnen rijden.
Theo Timmerman tikte vandaag twee balletjes van de kegels en zakte een plaatsje in het klassement.
Pech voor het Duitse teamlid Michael Brauchle. Tijdens de vaardigheidsproef brak het bit van zijn rechtervoorpaard waardoor hij werd geëlimineerd. Brauchle ligt er voor het individuele klassement uit, maar zijn score in de marathon op zaterdag en de vaardigheid op zondag voor het teamresultaat telt wel mee, als hij tot de beste twee Duitsers behoort uiteraard.

Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor de foto's