2 november 2008

Als pijn je prestaties belemmert…

Nog te vaak denken we dat pijn en ongemak onlosmakelijk verbonden zijn aan sport en beweging. Maar steeds weer dezelfde spierpijn duidt op een probleem. Als je te lang doorgaat met overbelasten ontstaan er blessures. Een ‘gloeiende’ ruiterspier, stugge en pijnlijke gewrichten, rugklachten en enkelbanden die het opgeven of schouderproblemen (van paarden die ‘vast’ pakken). Ook menners geven wel aan last te hebben maar klagen niet en zetten meestal ‘stoer’ de kiezen op elkaar. Dat we met onze problemen het paard in de weg zitten beginnen we langzaam te beseffen.

Aan veel van deze klachten is eenvoudig wat te doen, zo kunnen we vaak met een paar simpele maar precieze aanwijzingen het plezier en de prestatie onnoemelijk verhogen. In diverse clinics kunnen ruiters, instructeurs, maar ook menners meer leren over ergonomisch optimaal en/of pijnloos bewegen.

Tijdens Paard & Koets verzorgt Anne Muller aantal clinics specifiek voor menners met pijnklachten. Anne Muller is grondlegster van Akasha, school voor Rijkunst. Al 15 jaar gaat in haar school vooral de aandacht uit naar het methodisch verbeteren van de zit, de houding en de beweging van ruiters. Anne zelf heeft jaren gepalfrenierd op de Koetserij in Gouda en kan zich dus uitstekend verplaatsen van zadel
naar bok.

Meld je nu aan voor een les van Anne Muller tijdens Paard & Koets via info@paardenkoets.nl