22 juni 2015

Altenfelden: Joop Gommers wint

Enkelspanrijder Joop Gommers heeft afgelopen weekend de internationale tweesterren-wedstrijd in het Oostenrijkse Altenfelden gewonnen. Gommers was met zijn 8-jarige Bandit de sterkste in zowel de dressuur als de marathon en de vaardigheid.

Gommers enige concurrent Ricardo Massmann bracht twee paarden uit en finishte uiteindelijk met één paard. Er vond tegelijkertijd ook een driesterren wedstrijd plaats, die werd gewonnen door de Oostenrijkse enkelspanrijdster Marisa Rössler. Rössler’s totaalscore lag ruim twee strafpunten boven Gommers’ puntentotaal waaruit blijkt dat de menner uit Dreumel zich uitstekend kan handhaven in het internationale veld. Gommers heeft hiermee ook zijn tweede tweesterren wedstrijd volbracht en mag voortaan op driesterren niveau starten.
De internationale vierspanrubriek werd gedomineerd door vader en zoon József Dobrovitz, gevolgd door de Duitser Ludwig Weinmayr. De Oostenrijker Josef Leibetseder junior werd zesde in het eindklassement en won de Oostenrijkse vierspankampioenschappen, voor Stefan Amort en Christian Schlögelhofer. 

Klik hier voor de uitslagen