2 november 2009

Amerikaanse sponsor voor Theo Timmerman

A-kaderlid Theo Timmerman heeft er een belangrijke nieuwe sponsor bij. Het Amerikaanse echtpaar Patsy en Seth Wooten gaan de vierspanrijder uit Putten tot en met de Wereldruiterspelen 2010 in Kentucky sterk ondersteunen.


De uit North Carolina afkomstige Wootens ondersteunen de 45-jarige professional zowel financieel als met paardenmateriaal: “Ik heb in principe voldoende goede paarden tot mijn beschikking gekregen van mijn hoofdsponsor Fyto Horse Care BV, maar versterking is altijd welkom. Patsy en Seth hebben in de Verenigde Staten een compleet wedstrijdvierspan staan, waarvan ik er een aantal zelf heb opgeleid. Ik heb hiervan twee paarden geselecteerd die inmiddels weer bij mij op stal staan. Ik ga er mee aan de slag en zal proberen met deze paarden mijn vierspan naar een nog hoger niveau te brengen,” vertelt Timmerman.


Patsy en Seth Wooten

De 7-jarige Valentino (Future x Ferro) en de 8-jarige Ufo (Lancelot x Burggraaf) worden aan Timmerman’s paardenkeuze toegevoegd. De paarden hebben veel wedstrijdervaring en zijn bovendien al gekwalificeerd voor WK-deelname, waardoor Timmerman zich komend buitenseizoen volledig kan richten op het verfijnen van zijn span: “Ik heb nu 11 toppaarden waaruit ik kan kiezen. Het moet wel heel raar lopen als ik me niet bij de beste drie van Nederland kan rijden. Ik ga voor een startplaats in Kentucky en ik hoop uiteraard een medaille mee naar huis te kunnen nemen.”

Bijkomend voordeel voor Timmerman is dat de Wootens indien nodig ook tuigen en rijtuigen ter beschikking kunnen stellen aan ‘hun’ menner op de Wereldruiterspelen in Kentucky Horse Park: “Ik ga er van uit dat ik mijn eigen spullen meeneem naar Kentucky, maar mocht er een kink in de kabel komen dan kan ik altijd op hen terugvallen en dat is een prettig gevoel gezien de enorme afstanden naar en in de Verenigde Staten.”
Het contact tussen Timmerman en het echtpaar Wooten kwam anderhalf jaar geleden tot stand: “Ik verkocht een aantal paarden naar hen, waaronder Valentino en Ufo. Vervolgens ben ik meerdere keren naar de Verenigde Staten gereisd om de paarden te trainen en te begeleiden op de wedstrijden. De Wootens zijn enorm betrokken bij de mensport en ze vinden het geweldig om mij te ondersteunen. Daar ben ik natuurlijk heel blij mee!” besluit Timmerman.


Theo Timmerman schreef eind september het CAI Donaueschingen (Ger) op zijn naam. Foto: Rinaldo de Craen

Theo Timmerman maakte in 2006 deel uit van het Nederlandse team dat op het WK in Aken brons won. In 2009 won hij zilver in het Nederlands Kampioenschap en kwalificeerde hij zich voor de prestigieuze indoor Wereldbekerserie voor vierspannen.