14 september 2009

Assen aanwinst voor de klasse 4

Afgelopen weekend werd in Assen de eerste Menwedstrijd Assen georganiseerd. De prachtige accommodatie van Sunrise Stables in het recreatiegebied Baggelhuizen vormde het decor van de klasse 4 menwedstrijd waaraan 48 menners deelnamen.


Het evenemententerrein van Sunrise Stables leent zich uitstekend voor een menwedstrijd en de organisatie had alles in het werk gesteld het de deelnemers zo goed mogelijk naar de zin te maken. Het welkomstbuffet op vrijdagavond, de vaste boxen voor de paarden in Sunrise Stables, de goede sanitaire faciliteiten, prima dressuurterreinen en een mooie marathon met zes uitstekende door Anno Zagers ontworpen hindernissen vormde de basis van deze eerste editie.
Ondanks het geringe aantal deelnemers twijfelde de organisatie geen moment of de wedstrijd wel door moest gaan en deze instelling werd bijzonder gewaardeerd door de rijders.

Bij de enkelspan pony’s ging Mieke Boom met de winst aan de haal, terwijl broer Ewoud het oranje lint in de wacht sleepte bij de tweespan pony’s. Jannes Kinds reed nagenoeg een thuiswedstrijd in Assen. De ponyvierspanrijder uit het zeer nabijgelegen Balloo bleef marathonwinnaar Sjekky Lenssen, die in de marathon werd bijgestaan door collega-vierspanponyrijder Bram Chardon, en Pjotr van der Heijden voor.
Cornelie de Geijter won met overmacht de tandemrubriek en Jan van den Broek had na de dressuur en de vaardigheid al een zodanige voorsprong opgebouwd op zijn concurrenten dat zijn derde plaats in de marathon zijn overwinning niet meer in gevaar bracht. Saskia van Heesch maakte in Assen een uitstapje naar de enkelspan paard rubriek en eindigde op een mooie tweede plaats, voor Toon Voskens.
Bij de tweespan paarden ging de winst naar Raymond Letteboer. Letteboer ging na de eerste dag aan de leiding en eindigde als tweede in de marathon, die werd gewonnen door Jacob Jan Kramer uit het nabijgelegen Vries. Pierre Sommers rijdt pas sinds begin dit jaar klasse 4 en legde in Assen beslag op de prachtige tweede plaats. Geert Dijkhof werd derde.
De vier deelnemers tellende vierspan paard rubriek werd op naam geschreven door Herman ter Harmsel. Ter Harmsel won alle onderdelen met ruime voorsprong op de Belgische gast Bruno Taveniers, Martin Elders en Henny Hagen.

Na afloop van de marathon kon het publiek, dat ondanks de miezer-regenbuien in mooie aantallen in Assen aanwezig was, genieten van een optreden van IJsbrand Chardon. Chardon reed voor de gelegenheid met een vierspan Friezen van Robert Roel van den Bos, de klasse 4 tweespanrijder die gestald staat op Sunrise Stables. Als klap op de vuurpijl stuurde Chardon met burgemeester van Assen Sicko Heldoorn naast zich op de bok het imposante vierspan door de waterbak. Heldoorn verrichte naderhand al lachend en met natte voeten de prijsuitreiking, een waardige afsluiting van een mooie eerste editie van de Menwedstrijd Assen.
Foto’s volgen zo spoedig mogelijk!