9 augustus 2018

Beekbergen 2018: Sterke start voor thuisrijder Claudio Fumagalli

Claudio Fumagalli, rijder van team Riant, heeft met een goede dressuurproef voorlopig de leiding genomen bij de tweespannen op de internationale wedstrijd in Beekbergen. Het beste Nederlandse resultaat kwam van Antonie ter Harmsel, die na de eerste dag de derde plek bezet. Het dressuurklassement kan morgen pas worden opgemaakt, als de laatste negen tweespanrijders hun dressuurproef rijden.

Claudio Fumagalli
Foto: Amy Mundell

Fumagalli spande vandaag zijn zesjarige troeven Hertog en Heodoor in voor zijn indrukwekkende proef. Vier juryleden plaatsten de Italiaan op de eerste plek. Met een score van 40,18 strafpunten heeft Fumagalli een ruime voorsprong op Tara Wilkinson, die voorlopig tweede staat met 44,39 strafpunten. Antonie ter Harmsel reed de ervaren Zardonis samen met de minder ervaren Enola naar een totaal van 47,47 strafpunten.

Na de proef van Ter Harmsel werd de wedstrijd stilgelegd in verband met de slechte weersomstandigheden. Niet veel later besloot de wedstrijdleiding de wedstrijd vandaag niet meer te hervatten en de proeven van de resterende tweespanrijders naar morgen te verplaatsen.

Morgen om 11.00 uur rijdt de Belg Glenn Geerts als eerste vierspanrijder de dressuurring in. Acht Nederlandse vierspanrijders zullen proberen met hun dressuurresultaat alvast een goede uitgangspositie voor het Nederlands kampioenschap te behalen.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.