10 juni 2009

Beekbergen opent haar deuren voor de ponyspannen

Tijdens de internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn van 23 tot en met 26 juli komen naast de rubrieken vierspan pony, tweespan paard en vierspan paard voor het eerst ook deelnemers met enkel-en tweespan pony’s aan de start.


Foto: Rinaldo de Craen

Na de nationale menwedstrijd in Heijenrath op 11 en 12 juli maakt bondscoach Tjeerd Velstra bekend welke drie deelnemers per rubriek (enkel-, twee-en vierspan pony’s) in aanmerking komen voor deelname aan het Wereldkampioenschap in Greven-Bockholt in augustus.
Voor de enkel-en tweespan pony’s is dit jaar door de organisatie van Beekbergen een uitzondering gemaakt. De organisatie wil de drie enkelspanrijders en de drie tweespanrijders de laatste kans geven om zich te presenteren voor een internationale jury op een wedstrijd van allure. Alle ponyrijders krijgen in Beekbergen de laatste kans zich in de kijker van de keuzeheer te rijden. Na Beekbergen maakt Velstra zijn definitieve WK-selectie van twee deelnemers per rubriek bekend.

De internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn beleeft dit jaar haar 25-jarig jubileum en om dat te vieren, staat het programma bol van hoogtepunten. Zo strijden Nederlands’ beste vierspanrijders om de hoogste eer in het Nederlands Kampioenschap. Op zondag staat de finale van de Silfit Masterclass Tuigpaarden op het programma. In deze nét iets andere tak van mensport strijden jonge, talentvolle paarden tegen elkaar in een show vol sport, stijl en perfectie.

Kijk voor meer informatie en de voorlopige deelnemerslijst op www.paardenspektakel.com