15 juli 2015

Beekbergen: vijf paarden ‘not fit to compete’

Vanmiddag ging de internationale twee-en vierspanwedstrijd en het Nederlands Kampioenschap vierspannen op Riant Equestrian Centre in Beekbergen van start met de veterinaire keuring. Vijf van de ruim 230 voorgebrachte paarden kregen het sein ‘not fit to compete’.


Foto: Krisztina Horváth

Voor tweespanrijder Ben Gosschalk eindigde de wedstrijd voordat hij goed en wel was begonnen toen één van zijn twee paarden, de 12-jarige ruin Waschington, door de juryleden en de veterinairen werd afgekeurd. Ook een paard van Antonie ter Harmsel en van de Tsjech Josef Hrouda kregen geen groen licht, maar zij kunnen starten met hun overige twee paarden. De Nederlandse vierspanrijder Rob Lommers en de Zwitserse menner Franz Schnider mogen met vier paarden de prachtige wedstrijd in Beekbergen vervolgen.

Op donderdag 16 juli staat de dressuur van de enkel-en tweespan pony’s en van de internationale tweespannen op het programma.
Vrijdag 17 juli komen de para equestrian menners en de Gelderse mentalenten in actie, gevolgd door de vierspanrijders, die strijden in het eerste onderdeel van het NK.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor de foto's.