3 augustus 2013

Beesd Klasse 3: Superspannende marathon

Een prachtige sportieve dag op Landgoed Mariënwaerdt, waar vandaag de klassen 3 en 4 hun beslissende marathon reden, onder veel betere weersomstandigheden dan gisteren. De hindernissen, waaronder twee waterbakken, waren ruim van opzet en zeer gevarieerd.

Zeer spannend was de grote rubriek enkelspan paard, waar de top vier na de dressuur en vaardigheid erg aan elkaar gewaagd was. Ronald Tomassen streed voor wat hij waard was om zijn koppositie te behouden, maar moest in Jaap van de Horst zijn meerdere erkennen. Jaap had 20 seconden in te halen, dat werden er 30. Met Zorro won hij nèt voor Johan van Zeeland de marathon en werd daardoor totaal winnaar.Ian van Dassselaar reed met zijn dappere kleine Tembo een zeer snelle marathon en werkte zich daarmee op van de zevende naar de eerste positie. Hij won nipt voor Sanne van Roon de rubriek enkelspan pony klasse 3.
Bij de tweespannen behielden Cas Hendriks (pony’s) en Frans Hollebekkers (paarden) hun eerste plaatsen en wonnen beiden met overmacht hun rubriek.Door een mega snelle marathon won Wout Jan van Veluw bij de vierspan pony’s. René Schuiling schreef de rubriek vierspan paarden klasse 3 op zijn naam en nationaal tandemkampioen Jans Winkelman won de tandemrubriek.

Klik hier voor alle einduitslagen.