3 augustus 2013

Beesd Klasse 4: Meeste favorieten laten zich niet verslaan

Ook in klasse 4 werd een vurige marathon strijd gestreden vandaag op het mooie landgoed aan de Linge.

Het was close, want in de marathon waren de enkelspan pony menners zéér aan elkaar gewaagd, maar Yvonne de Ruyter won toch deze rubriek. Marissa Schuiling eindigde vlak na haar op de tweede plaats.

Bij de tweespan paarden werd het WK-geselecteerde Harrie Verstappen knap lastig gemaakt door de jonge Antonie ter Harmsel. Ter Harmsel stootte Verstappen zowaar van de marathontroon. Maar Verstappen bleef toch overall winnaar.
Favoriet en kaderlid Hans Heus ondervond problemen in hindernis 6, waardoor hij zakte van een eerste naar de vierde plaats. Peter de Ronde won deze rubriek.

Klik hier voor alle einduitslagenBij de tweespannen pony vloog Woutera van de Kamp weer door de hindernissen. Ze werkte zich daarmee op naar de eerste totaal plaats van deze rubriek.
Bij de vierspan pony’s moest Marcel de Vries na een mooie dressuurproef en een foutloze vaardigheid zijn eerste plaats afstaan aan marathon specialist Aart van de Kamp jr.
Wilbrord van den Broek bewees weer dat hij met Oscar een klasse apart is. Na een prachtige dressuur en een foutloze vaardigheid gisteren begon hij met ruime voorsprong aan zijn marathon. Hij gaf slechts een kleine 10 seconden toe in de hindernissen en werd daar tweede. Zijn koppositie kwam geen moment in gevaar en hij behaalde de hoogste totaalscore van alle deelnemers. Wim Warmenhoven won de marathon in zijn eigen rubriek enkelspan paard en was tevens de snelste van alle deelnemers.