8 augustus 2014

Belgisch team voor WEG Caen bekend

Tijdens de vergadering van de mencommissie op maandag 4 augustus is er een beslissing gevallen over de samenstelling van het Belgische team voor deelname aan het WK 2014 in Caen.

Voorzitter van de Vlaamse mencommissie Mark Wentein geeft een stand van zaken: "Voor de jeugdige menners Glenn Geerts en Edouard Simonet was er zeker geen twijfel. De derde startplaats gaat, na een voltallige meerderheid aan stemmen, naar Gert Schrijvers.

De commissie was het hierover unaniem eens op basis van de geleverde prestaties tijdens de internationale selectiewedstrijden in Windsor, Saumur, Aken en Riesenbeck. Als mencommissie hebben wij deze drie teamleden, met Félix-Marie Brasseur als eerste reserve, voorgesteld aan de KBRSF. De federatie heeft hierover het laatste woord en kijkt de FEI-kwalificatienormen na, daarna dienen alle paarden van de WEG-deelnemers, dit is trouwens voor alle disciplines, een preventief onderzoek te ondergaan door de team-veearts Jef Desmedt uit Meeuwen-Gruitrode. Wij willen als commissie dat elke vierspanmenner met vijf correcte paarden in Caen kan deelnemen."

Het WK voor vierspannen, als onderdeel van de Wereldruiterspelen in Normandië, heeft plaats van 3 tot 7 september in Caen.