15 februari 2010

Betuwecup finale op en top indoormarathon

Zaterdagavond 13 februari was Hippisch Centrum de Lingebrug de perfecte locatie voor de finale
van de Betuwecup 2010. Bij de Jeugd ging de overwinning naar Daniëlle van Tuijl. Annegreeth Zaayer, Gerco van Tuijl en Arie van Zanten sleepten de eerste prijs in de wacht van de ponyrubrieken. Bij de paarden zegevierden Wim van Elteren en Luke Geerts.Tussen de finalerubrieken door gaf Gerard Leyten onder grote publieke belangstelling een interessante clinic waarbij twee Spaanse tweespanrijders door Gerard werden begeleid. De nadruk van de training lag op het dressuurmatig rijden. Tot slot lieten de rijders zien dat een hindernis op zeer elegante en toch snelle manier gereden kan worden.

Bij de enkelspan pony’s reed Thijs Gerritsen een goede foutloze ronde. Hij zette de tijd op scherp
voor de volgende rijders. Annegreeth Zaayer kreeg haar pony in het goede ritme en was
twee seconden eerder over de streep waardoor zij uitgeroepen werd als winnares. Corlinda van Tuijl, sterk in het korte draaien, benaderde de tijd van Thijs op twee tiend en werd derde.

Wim van Elteren reed het parcours met zijn enkelspan paard in een mooi ritme met goede aanleuning en stelling. Wim passeerde de finish na een foutloze ronde in een halve seconde sneller dan de als derde geplaatste Bert den Hater en won de rubriek. Hans Zumbrink kwam als laatste starter iets tijd te kort en werd tweede.

Bij de vierspan pony’s bonden vier combinaties de strijd met elkaar aan. De sterk rijdende Arie van Zanten bemachtigde de Betuwecup door tien seconden sneller te zijn dan Alice Hoogervorst en
Iris Wildemans.

Bij de tweespan pony’s reed Gerco van Tuijl zijn span voor het derde opeenvolgende jaar naar de zege en krijgt de Betuwecup een definitieve plaats in zijn huis in Neerijnen. Peter Baars reed zijn tweespan pony’s als eerste onder de honderdtien seconden, maar een balletje deed hem op de tweede plaats belanden. Geert van Dijk moest genoegen nemen met de derde plaats.

Rene Schuiling maakte onlangs de overstap van vierspan pony naar vierspan paard en kwam in Zoelen aan de start met een tweespan. Twee afgeworpen balletjes brachten hem op de derde plaats, achter Arie Timmer en Luke Geerts. Voor Geerts was het de tweede achtereenvolgende keer dat hij de Betuwecup bij de tweespan paarden won.

Klik hier voor de complete uitslag