16 juni 2013

Biddinghuizen: Ewoud Boom blijft onder 100 strafpunten

Menig menner die gisteren al aan de leiding stond, wist die voorsprong vandaag te behouden. Ewoud Boom, de tweespan pony menner klasse 4 die gisteren al 15 punten los stond van nummer 2, Wolter van der Veen, scoorde als enige deelnemer onder 100 strafpunten.


Ook Bram Chardon (vierspan pony klasse 4) stond na zijn prachtige dressuurproef en een foutloze vaardigheid ruim op voorsprong. Vandaag had hij het derde resultaat in de marathon, die Aart van de Kamp jr. won, maar dat bracht zijn overwinning niet in gevaar.
In de rubriek enkelspan pony klasse 1 t/m 3 won Sanne van Roon. Saskia Siebers, enkelspan paard klasse 3 schreef alle 3 onderdelen op haar naam. Hetzelfde deden Antonie ter Harmsel bij de tweespan paarden klasse 4, Hans Heus bij de vierspan paarden klasse 4 en Ton Vreugdenhil bij tweespan paarden klasse 1 t/m 3.
Minder fortuinlijk was Els Broekman (enkelspan pony klasse 4). Ze stond in het tussenklassement aan de leiding en ging geweldig in de marathon, tot hindernis 6. Bij deze hindernis, die op een helling lag ging het fout en sloeg de aanspanning om. Ze kwam gelukkig met de schrik vrij. Tamara Pijl won vervolgens deze spannende rubriek.
Arie Dibbits zegevierde tot zijn grote vreugde in bij de enkelspan paard klasse 4. Jules Tienstra, vers Districtskampioen Oost bij de tweespan pony klasse 3, won zijn rubriek.
Vijf tandem aanspanningen reden mee in Biddinghuizen, in verschillende klassen. Daarvan had Jans Winkelman het beste resultaat.

Klik hier voor alle eindresultaten

Klik hier voor de video's

Klik hier voor foto's