6 december 2009

Boedapest: Exell in topvorm

Boyd Exell was in bloedvorm vanmiddag in de Hongaarse hoofdstad Boedapest waar hij zijn derde Wereldbekerwedstrijd van dit seizoen op zijn naam schreef. Exell heeft nu zijn Wereldbekerwedstrijden voltooid en met het wegstreepresultaat van Stockholm vorig weekend gaat de Australiër ruim aan de leiding en is hij zeker van een startplaats voor de finale in Genève in april.
 Koos de Ronde reed een sterke wedstrijd, maar wist het gat met Exell niet te dichten en eindigde op de tweede plaats. Wild card rijder Jozsef Dobrovitz reed met een nieuw samengesteld span nadat hij onlangs drie paarden van zijn indoor span aan IJsbrand Chardon verkocht. De thuisrijder, Dobrovitz woont op een steenworp afstand van Boedapest in Vecsés, wist zich te kwalificeren voor de winning round en was hiermee zeker van de derde plaats. Dat was maar goed ook, want Dobrovitz maakte een aantal fouten en reed een marathonhindernis finaal kapot.

De Zwitsers Werner Ulrich en Daniel Würgler eindigden op de vierde en vijfde plaats, voor Wereldbekerdebutant Jiri Nesvacil uit Tsjechië. De andere twee wild card rijders Zoltan Lázár en Miklos Juhasz sloten de uitslagenlijst.

De volgende wedstrijd is in Mechelen op 29 en 30 december waar Exell met een wild card start en waar Chardon voor het eerst met zijn Lipizzanerspan in de Wereldbekerpiste verschijnt.

Klik hier voor de complete uitslag.