14 oktober 2013

Bomvol deelnemersveld oefenmarathon Tilburg

Zondag 20 oktober wordt op de terreinen van Stalhouderij Bien Venue weer de Oefenmarathon Tilburg verreden. Een menwedstrijd die in het leven werd geroepen voor kinderen, medewerkers, vrijwilligers en beginners, om ook eens zelf de leidsels in de hand van een aanspanning te nemen en te proeven aan 'echte' hindernissen.


Op initiatief van Piet Voskens is in 2000 met Oefenmarathon Tilburg een begin gemaakt voor het mennen voor jonge menners. Het mennen voor kinderen onder de 15 jaar was toen nog niet mogelijk in wedstrijdverband. Er bleken al snel heel bedreven menners onder de kinderen. Zo waren o.a. Melanie Becker en Bram Chardon al bij de eerste lichting van de oefenmarathon aanwezig. Deze menners hebben beiden inmiddels hun sporen internationaal verdiend in de hoogste klasse van de samengestelde mensport.
De prachtige hindernissen op de accommodatie van Stalhouderij Bien Venue liggen er weer geweldig bij en zijn door parcoursbouwers Piet Voskens en Hein Verhofstad aangepast voor de versie van 2013. Er wordt gestart met een dressuurproef. Aansluitend volgt de marathon met vijf hindernissen. Als afsluiting rijdt iedere deelnemer nog een kegelparcours, gelegen recht voor het terras. Elke aanspanning zal ca. 60 minuten onderweg zijn. Alle deelnemende aanspanningen, enkel-, twee- en vierspannen (jonge) paarden of pony’s en tandemaanspanningen, volgen hetzelfde traject.
In totaal verschijnen ruim 90 deelnemers aan de start, van kinderen tot volwassenen (van 7 tot 70 jaar).

Klik hier voor meer informatie