6 februari 2010

Bordeaux: Chardon zet de toon

IJsbrand Chardon heeft tijdens de warming up wedstrijd van de FEI Wereldbeker vierspannen in Bordeaux de toon gezet. Met ruim negen seconden voorsprong op wild card rijder Daniel Würgler passeerde de viervoudig Wereldkampioen de finish en zette daarmee de toon van de wedstrijd.


Zowel Werner Ulrich als Theo Timmerman die na Chardon in de piste verschenen, wisten niet in de buurt van Chardon’s razendsnelle tijd te komen.
Chardon was dik tevreden: “Het was een heel simpel rondje. De paarden liepen fantastisch, het is de eerste keer dat ik echt het gevoel heb dat we er weer zijn. Ik kon de Lipizzaners goed sturen en dit geeft me veel zekerheid. Ik heb nu al zin in morgenavond, ik denk dat het een mooie strijd gaat worden!”

Wild card rijders Würgler en Coudry legden beslag op de tweede en derde plaats in het Palais des Expositions in Bordeaux. Tomas Eriksson werd vierde, voor Werner Ulrich en Theo Timmerman, die een extra volte moest rijden nadat hij een poort had gemist.
Het publiek was goed vertegenwoordigd op Jumping International de Bordeaux, maar door het ontbreken van muziek werd het geen geweldige show. De gebruikelijke opzwepende muziek was namelijk vervangen door achtergrondmuziek of zelfs snijdende stilte tijdens de rit van Coudry en dit kon zelfs het bij tijd en wijle enthousiast applaudisserende publiek niet goedmaken.

Klik hier voor de uitslag.