26 september 2009

Bouw marathonhindernissen Kentucky 2010 begonnen

De eerste marathonhindernis van het WK vierspannen, onderdeel van de Wereldruiterspelen in Kentucky 2010, begint vormen aan te nemen. Twee weken geleden bracht WK-parcoursbouwer Richard Nicoll een bezoek aan het Kentucky Horse Park om te zien hoe de zaken er voor staan voor het WK Test Event, dat volgend weekend plaatsvindt.


Nicoll vertelde dat zes marathonhindernislocaties die dit jaar worden gebruikt tijdens het Test Event ook tijdens het WK worden ingezet. De hindernissen die dit jaar worden gereden wijken af van de hindernissen van 2010. Tijdens het Test Event wordt de bodemgesteldheid van iedere hindernislocatie op de proef gesteld. Hierna kan de bodem bezinken en kan het gras gaan groeien zodat de marathon er volgend jaar volledig nieuw uit zal zien.

De ‘heuvel’ hindernis is een hindernis die na dit jaar nagenoeg hetzelfde blijft voor het WK, maar wel een nieuwe look zal krijgen. Een van Nicoll’s doelen is om de marathonhindernissen zodanig indrukwekkend en mooi te maken dat de eventing fans die de zaterdag er voor de marathonhindernissen zien, gemotiveerd worden een week later terug te komen voor de marathon.


Foto’s: Jennifer Singleton / Carriage Association of America