20 februari 2015

Boyd Exell kijkt uit naar Rondje Instructie Mennen in Ermelo

Ermelo (KNHS) – De kersverse zesvoudig Wereldbekerkampioen Boyd Exell uit Australië kijkt uit naar het Rondje Instructie Mennen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo op woensdag 11 maart: “Ik kijk er echt naar uit om terug te komen naar Ermelo, ik breng dit keer een aantal jonge paarden van mezelf mee, dus het wordt heel anders dan twee jaar geleden!”

17.00 – 18.00: lezing over de inwerking van bitten. Deze lezing wordt gehouden in de foyer
18.00 – 19.30: mogelijkheid voor het nuttigen van een warme maaltijd in restaurant De Ruif
19.30 uur: aanvang Rondje Instructie
19.30 – 20.10 uur: longeren (Boyd Exell) en enkelspan paard (Anniek Schuiling)
20.10 – 21.00 uur: tweespan paard (Sandor van Vliet) en paard onder het zadel (Preetha Exell)
21.00 – 21.30 uur: pauze
21.30 – 22.30: tweespan pony (Renske van der Reijden) en vierspan paard (Boyd Exell)Lezing: € 7,50 p.p.
Warme maaltijd: € 12,50 p.p.(excl. consumpties)
Rondje Instructie: € 15,- p.p.

Er zijn nog toegangskaarten beschikbaar voor de lezing en de clinic met Boyd Exell. De kaarten kunt u bestellen via de website van de KNHS of aan de kassa op de avond zelf.

“We practise what we preach!” vertelt Exell. Vrij vertaald is dit ‘wij brengen wat wij preken’, oftewel Boyd en zijn team laten graag hun werkwijze zien aan de vele menliefhebbers die zich al hebben aangemeld voor deze populaire clinic. Boyd neemt een aantal jonge paarden mee die hij op diverse manieren zal laten zien. Uiteraard komt hij steeds terug op het thema ‘Hoe maak en hoe houd je je paarden los tijdens de winterperiode’.

Boyd is tussen Kerst en Oud en Nieuw naar Valkenswaard verhuisd en het feit dat hij nu in Nederland woont, geeft de clinic ook voor hem een meerwaarde: “Ik denk dat ik door de verhuizing toegankelijker ben dan voorheen. Voor mensen die bij mij lessen is het nu makkelijker om de lessen een vervolg te geven, zowel tijdens de trainingen thuis als op wedstrijden.”

Boyd, zijn vrouw Preetha en hun twee kleine kinderen hebben het goed naar hun zin in Nederland: “De kinderen vinden het heel leuk om Nederlands te leren en wij genieten er van om onze eigen plek te hebben. We hebben nogsteeds niet het gevoel echt ‘geland’ te zijn na het drukke Wereldbekerseizoen en de verhuizing tussendoor met al het werk dat daar bij komt kijken, maar hopelijk komt dat binnenkort.”

Boyd en zijn team van vier personen zijn de hele dag druk met het rijden van de ruim 40 paarden die hij momenteel op stal heeft staan: “We rijden zo’n 6 tot 8 vierspannen per dag, maar we redden het goed. Wij zeggen altijd ‘give the job to a busy person then you know for sure that it gets done’ (vraag een drukbezet persoon om iets te doen en je weet zeker dat het gebeurt, red.) en dat is bij ons zeker zo!”

De lezing en het Rondje Instructie worden gegeven in het Engels, de belangrijkste zaken worden vertaald naar het Nederlands.